I 1999 var stemmeprocenten 76,5. I 2015 var den 77,3. I 2018 er rekorden slået. Da afstemningen sluttede i dag kl. 16 havde 77,8 procent stemt.

Urafstemning: Stemmeprocenten slår rekorden

77,8 procent af de stemmeberrettigede lærere stemte om overenskomstforliget 2018. Dermed er den tidligere rekord fra 2015 slået.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I dag klokken 16 sluttede urafstemningen om overenskomstforliget for lærerne. Stemmeprocenten viser, at flere end nogensinde har logget sig på afstemningssystemet for at afgive en ja- eller nejstemme. 

Læs om forliget her:Bondo og Bundsgaard vil gøre alt for at få en ny start for folkeskolen

Stemmebarometret på DLF's hjemmeside viser, at 77, 8 procent stemte. Dermed er rekorden fra 2015 på 77,3 procent slået. 

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen er glad for, at så mange har valgt at deltage i afstemningen. Han har i dag givet en skriftlig kommentar til DR Nyheder:

"Jeg er enormt glad for og stolt over den høje stemmeprocent", lyder det fra Anders Bondo Christensen. Han mener, at stemmeprocenten viser, at DLF er en stærk fagforening.

"Det viser endnu en gang, at vi har super-engagerede medlemmer, hvilket er foreningens store styrke".

Fjordkredsen kreds 122 blev den kreds, hvor størst procentdel af medlemmerne stemte. Hele 91,2 procent stemte. 

DLF har meddelt, at resultatet af urafstemningen forventes at blive offentliggjort i morgen eftermiddag. Torsdag i næste uge har DLF indkaldt til en ekstraordinær kongres.  

Find stemmeprocenten for din egen kreds her (opdateret):

 

 

Powered by Labrador CMS