Forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet skal arbejde endnu mere sammen med de fødevarefaglige erhvervsuddannelser.

24 millioner til Smag for livet

Forsknings- og formidlingscentret Smag for Livet har fået 24 millioner kr. af Nordeafonden til de næste tre år at sætte smagen i centrum på en række uddannelser.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En af de overordnede mål for de næste tre år, er at børn og unge får mulighed for at tilegne sig viden om smag. Og får evner og kompetencer inden for madhåndværk. Nogle af de uddannelsesinstitutioner, som er med i projektet er University College Lillebælt og Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse.

"Smag for Livet er et modeleksempel på, hvad samarbejde på tværs af fag og institutioner kan skabe under de rigtige omstændigheder. Det ser vi frem til at videreudvikle nu," siger Erik Knudsen, rektor for University College Lillebælt og projektejer af Smag for Livet.

Konkret skal centret for eksempel involvere kokkeelever og lærerstuderende i at lave undervisningsforløb og tage ud på madfestivaler og andre events for at lade især børn og unge eksperimentere og lære gennem deres smag.

Debatmøde: Gå kildekritisk til de pengestærke interessenter i madkundskab