"Jeg synes, at jeg har udsået min værnepligt, og nu vil jeg med glæde sætte mig ned på de menige rækker", sagde Anders Bondo i dag til repræsentanterne i Forhandlingsfællesskabet.

OK21 bliver uden Bondo som kommunal topforhandler

Anders Bondo Christensen trækker sig til december som formand for Forhandlingsfællesskabet, der forhandler overenskomster for samtlige de kommunalt og regionalt ansatte. Det annoncerede han på dagens repræsentantskabsmøde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når der næste gang i 2021 skal forhandles overenskomster for de offentligt ansatte, bliver det uden lærernes formand Anders Bondo Christensen i spidsen for de kommunalt ansatte.

Det annoncerede han her til formiddag foran Forhandlingsfællesskabets repræsentantskab i ingeniørforbundet IDA's bygning i København.

"Her til efteråret vil det være 11 år siden, at jeg blev formand for KTO. Jeg har stået i spidsen for KTO i fem overenskomster. Det er mange skulle jeg hilse at sige, og derfor vil jeg allerede nu sige, at når vi kommer til den ordinære repræsentantskabsmøde til december, så skal I prøve at lede efter en ny formand for Forhandlingsfællesskabet", fortalte Anders Bondo og tilføjede:

 "Jeg synes, at jeg har udstået min værnepligt, og nu vil jeg med glæde sætte mig ned på de meniges rækker".

Lærernes formand understregede, at han bliver siddende på posten som formand for Forhandlingsfællesskabet indtil december.

"Jeg vil sige jer alle sammen tak for et fantastisk forløb, og tusind tak fordi vi kom i mål alle sammen. Det vil være med en kæmpe glæde, at jeg vil kigge tilbage på OK18", lød det ydermere fra Anders Bondo.

Inden da havde alle repræsentanter for medlemsorganisationerne i Forhandlingsfællesskabet godkendt både det kommunale og regionale forlig.

Næste skridt vil herefter være, at organisationerne hver især sender resultatet til afstemning blandt deres medlemmer. Afstemningsresultaterne må tidligst offentliggøres den 4. juni og Forhandlingsfællesskabets bestyrelse tager den 6. juni endelig stilling til, hvorvidt resultatet af forhandlingerne om fornyelse af aftaler og overenskomster er godkendt.