OK18
11   39

Dennis Kristensen tror ikke længere på en aftale med kommunerne

FOA's formand siger nu, at han har opgivet at få en aftale med kommunerne. Han lægger op til, at hvis det skulle lykkes at indgå en aftale med stat og regioner, kan det ende ud i, at arbejdstagerne vælger kun at gå i konflikt på det kommunale område.

"Jeg har opgivet kommunerne", siger Dennis Kristensen, der er formand for FOA og næstformand i det kommunale forhandlingsfælleskab. 

Artiklen fortsætter under banneret

I dag i hans overenskomstdagbog på Facebook opremser han flere scenarier. I et scenarie  bliver der et forlig på statens og regionernes område, men ikke på kommunernes, fordi "KL ikke vil give sig på lærernes arbejdstid". '

 

Er det på grund af direktør i KL, Kristian Wendelboes indspark i Politiken omkring den danske model?

"Nej, jo kombinationen af det og så, at vi forleden tilbragte 14 timer i Forligsen, hvor forligsmanden bad os om at komme med vores bud på en samlet ramme. Det førte helt bogstaveligt til, at vi fik de samme papirer, som vi tidligere har fået fra kommunerne. Nu var der bare sat en hæfteklamme på. Og så blev vi sendt hjem. Så tænkte jeg, at der er ingen grund til at ofre sine sparepenge på dem. De hverken kan eller vil noget. De er ikke i stand til at tænke forhandlingsmæssigt. Jeg ved ikke, hvem der rådgiver dem. De er en forhandlingsmæssig katastrofe", lyder det Dennis Kristensen.

 

Han forklarer, at hans tanker er, at hvis man kan indgå et forlig på de to andre områder, skal man ikke vente på kommunerne.

Han opfatter det ikke på den måde, at solidaritetspagten betyder, at man nødvendigvis skal i konflikt på alle tre områder. 

"Hvis vi så vælger at sige, at vi vil vente på, at der også kommer en aftale på det kommunale område, styrker vi eller svækker vi så presset på kommunerne? Hvis man forudsætter det scenarie, at der kun er lærerns arbejdstid tilbage, og de to andre parter siger, at det skal løses i kommunerne, hvorfor så ikke lade kommunerne få det maksimale pres, som ligger i, at der er ikke andre konflikter end dem, de ikke selv har kunnet håndtere", siger han.

Dennis Kristensen understreger, at der er tale om hans egne tanker, og at det er ikke noget, han har talt med resten af Forhandlingsfællesskabet om.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ