Forhandlerne blev i Forligsinstitutionen til kl. 2.30 i nat. Under forhandlingerne i Forligsinstitutionen, er det forligsmand Mette Christensen, der bestemmer hvornår man mødes, og hvor længe forhandlingerne varer.

OK18: Natlige forhandlinger uden store resultater

Løn til de kommunalt ansatte var omdrejningspunktet for forhandlingerne i Forligsinstitutionen i går. Efter 16 timers forhandlinger gik parterne fra hinanden kl. 02.30 i nat - tilsyneladende uden at have opnået resultater. Forhandlingerne genoptages i dag kl. 13.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Både DR Nyheder og TV2 News oplyser, at parterne i løbet af de 16 timers forhandlinger i går og nat har prøvet forskellige beregningsmodeller for lønudviklingen på det kommunale område af. Men kl. 2.30 i nat så det ikke ud til, at parterne havde nærmet sig hinanden.

"Umiddelbart er der intet der tyder på, at de er kommet nærmere hinanden når det gælder lønnen", lød det fra DR Nyheders reporter ved Forligsinsititutionen, Emma Stampe Fogh lige efter forhandlingerne sluttede i nat.  ,

Stemningen foran Forligsinstitutionen i går var ellers optimistisk forud for forhandlingerne. Michael Ziegler sagde sådan her til folkeskolen.dk, inden han gik ind til forhandlingerne:

"På lønnen er vi kommet tættere på hinanden. Vi har givet et bedre bud, og der er også fra modpartens side et scenarie, der ser bedre ud. Så det har nyttet at være her. Men nu skulle vi også gerne snart nå til noget, der har konturerne af en aftale på det her område", lød det fra KL's topforhandler.

Optimisme i Forligsen: "Jo flere knaster, vi kan høvle af, jo bedre" 

Lærernes formand og topforhandler for de kommunalt ansattes forhandlingsfællesskab Anders Bondo Christensen håbede også, at parterne ville nå hinanden i løbet af gårsdagens forhandlinger:

"Jeg ville være rigtig glad, hvis vi kan få løst lønspørgsmålet i dag. Jo flere knaster vi kan høvle af, jo bedre. Men det er vigtigt at huske på, at det ikke kun handler om kroner og øre. Det handler også om principper. Vi skal sørge for, at den offentlige lønudvikling følger den private, det er helt afgørende for os", sagde lærerformanden.

Forligsmand Mette Christensen udsatte i onsdags de varslede strejker og arbejdsgivernes lockout med 14 dage for at give parterne yderligere tid til at forhandle. DR oplyser, at forhandlingerne fortsætter i dag kl. 13.  

Forligsinstitutionen: Konflikten udsat 14 dage