Stemningen er helt i orden ved forhandlingerne, men vi nærmer os deadline. Lad os se at få nogle løsninger, siger Anders Bondo efter at have forhandlet 14 timer.

Anders Bondo: Hvis knasterne i forhandlingerne er små, så lad os løse dem

Efter midnat gik OK-forhandlerne fra hinanden uden et resultat. De havde forhandlet fra kl. 10 om formiddagen. Eneste emne på programmet var lærernes arbejdstid. Tiden går, og vi nærmer os deadline, siger Anders Bondo. Parterne mødes igen i morgen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har forhandlet i 14 timer om lærernes arbejdstid. Vi har ikke et resultat. Forhandlingerne skulle egentlig have drejet sig om både den økonomiske ramme og lærernes arbejdstid. Men nu blev det kun arbejdstid, så vi forhandler om rammen i morgen", siger Anders Bondo Christensen til Folkeskolen.dk.

Parterne må ikke udtale sig om indholdet i forhandlingerne i Forligsinstitutionen, hvor de forhandler under ledelse af forligsmand Mette Christensen. Derfor er der ingen konkrete oplysningerne om indholdet i de 14 timers forhandlinger.

Små knaster

KL's chefforhandler Michael Ziegler siger til DR, at KL har en stor vilje til at forhandle:

"Der er stadig knaster, men de er ikke store nok til at sende Danmark ud i en storkonflikt ", siger han.

Bondo: Alle forhandlere er med i dag, så vi kan lave en aftale

Det synes DLF's formand, lyder besynderligt:

"Det er et mærkeligt udsagn. Hvis knasterne er så små, så lad os da løse dem. Hvis vi ikke kan løse dem, så ender vi en konflikt. Så Michael Ziegler kan selv løse de knaster", lyder det fra Anders Bondo. 

"Stemningen er dog ganske udmærket omkring det kommunale bord. Der er ikke noget at sige om den. Vi er bare ikke enige", tilføjer han.

Dennis Kristensen, FOA, siger til DR, at vi hverken er længere fra eller tættere på en konflikt?

"Ja, men tiden går, og vi er på den måde en dag tættere på en konflikt. Når vi mødes, er det jo for at prøve at nå noget, ikke bare for at mødes. Og vi nærmer os deadline", siger Anders Bondo.

Bondo: Lærernes arbejdstid er ikke kun vigtig for lærerne

Både forhandlere fra stat, regioner og kommuner var til stede ved gårdsdagens forhandlinger. Det skete for at signalere det sammenhold og ønske om resultater på tværs af overenskomstområder, som ligger i den musketered, som organisationerne har indgået om ikke at sige ja til en aftale, før der er resultater på løn, lærernes arbejdstid og spisepausen.

Parterne mødes igen mandag kl. 10.15 for at forhandle om den økonomiske ramme for den kommunale overenskomst.