Begge parter skal bøje sig mod hinanden, lyder meldingen fra borgmester Jacob Bundsgaard.

Ny KL-formand opfordrer Ziegler til at komme lærerne i møde

I et interview i Belingske appellerer den nytiltrådte formand for KL, borgmester Jacob bundsgaard, Aarhus, til alle forhandlerne, inklusive KL's egen topforhandler, Michael Ziegler om at strække sig så langt som muligt for at nå en aftale i Forligsinstitutionen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Min oplevelse er, at parterne - i hvert fald på det kommunale område - ikke står ret langt fra hinanden. Min appel er, at man går benhårdt efter at lande en forhandlet aftale. Både fordi en forhandlet aftale altid er bedst, men også fordi man ellers risikerer at gamble både med den danske model og tilliden til hele overenskomst­systemet på det offentlige område, hvis man kaster Danmark ud i en meget omfattende konflikt på så tyndt et grundlag som det, der skiller parterne lige i øjeblikket. Det er en appel til at gå hundrede procent efter at få landet en løsning", siger Jacob Bundsgaard til avisen.

Men hvem skal give sig på det kommunale område? Anders Bondo Christensen eller Michael Ziegler? spørger Berlingskes journaiist.

"Det er begge parter, der skal bøje sig mod hinanden. Det konkrete må man tage i Forligsinstitutionen. Men det er sådan i en forhandling, at der mødes man et sted mellem de positioner, der nu er", lyder svaret fra Jacob Bundsgaard, som kalder det "i overkanten at sende danskerne ud i en konflikt, fordi vi ikke kan blive enige om lærernes arbejdstid".

Han håber også, at appellen bliver hørt i Fredericia, hvor omkring 10.000 tillidsvalgte fra hele det offentlige område holder stormøde.

Mega-møde: 10.000 tillidsrepræsentanter mødes

 

Læs mere

Berlingske