Billedkunst
0   19

Skole fejrede Billedkunstens dag ved at gøre hænder til glade fisk, der hilser

I går var det Billedkunstens Dag. I Roskilde fejrede Sct. Jørgens Skole det med at pynte skolen op med 'fiskehænder' med glade budskaber til skolens elever og lærere.

"Pift, du ser godt ud", "Flot skoletaske du har" og "Jeg vil spise dig, nam nam".

De næste par uger vil elever, lærere og forældre blive mødt af et væld af budskaber, der skal sprede smil på Sct. Jørgens Skole i Roskilde.

I anledning af Billedkunstens dag lavede eleverne i går såkaldte HighfiveFisk - Fisk klippet af farverigt karton formet efter elevernes hænder.

"Alle skolens børn fra 0. til 6. klasse brugte en del af formiddagen på at klippe fisk efter formen af deres hånd, som de så har dekoreret. Og så har eleverne fundet på et statement, som de har skrevet på fisken", fortæller billedkunstlærer Hanne Bindslev.

Artiklen fortsætter under banneret

De farverige fisk er blevet lamineret, så de i den nærmeste fremtid blandt andet kan findes rundt omkring i skolegården.

"Eleverne fik en klat elefantsnot, og så har de selv bestemt, hvor på skolen fisken skulle hænge", fortæller hun.

Og der er blandt andet blevet hængt nogle ude ved toiletspejlet.  

"De skal give et smil med på vejen, når man går forbi. Det kan være, at man bevidst bruger noget tid på at stå og læse budskaberne. Men det kan også være, at man bare lige får en glad hilsen med på vejen ud af øjenkrogen".

Vigtigt med Billedkunstens dag

Det er langt fra første gang, at skolen fejrer Billedkunstens Dag. Her er det en tradition, at det kreative fag markeres på dagen.

"Vi fejrer dagen, fordi det er et lille fag, og vi billedkunstlærere kan godt frygte, at det er et fag, der lidt bliver lidt klemt og glemt af de store fag. Så derfor laver vi det her årlige event, hvor vi markerer faget, fordi billedkunst er et vigtigt fag på skoleskemaet", fortæller Hanne Bindslev.

Da det ikke er alle elever, der nåede at blive helt færdige med deres fiskehænder, vil eleverne få mulighed for at arbejde videre med fiskene resten af ugen.

Og der er ikke sat tid på, hvor længe fiskene skal pryde skolen. 

"De skal hænge der i lang tid. Og efter nogle uger, vil de små elever nok gerne have dem med hjem".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.729 andre er allerede tilmeldt