Thorkild Olesen, formand for DH, er ikke begejstret for, at DCH flyttes til Nordjylland.

DH bekymret for udflytning af handicapråd

Det Central Handicapråd (DCH) bliver flyttet til Brovst som en del af den udflytningsplan, regeringen har præsenteret i dag. Det bekymrer Danske Handicaporganisationer (DH), som forudser, at rådet mister medarbejdere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg frygter, at vigtig viden vil gå tabt, når Det Centrale Handicapråd formentlig mister medarbejdere og skal igennem forandringer. Handicaprådet har en vigtig opgave i at samle viden og skabe samarbejde mellem myndigheder, organisationer, erhvervsliv og andre", siger Thorkild Olesen, formand for DH i en pressemeddelelse.

Han peger på, at regeringen har ambitiøse planer om at fjerne diskrimination og skabe flere job til mennesker med handicap.

"Det Centrale Handicapråd har en central rolle i at rådgive regeringen, og det gør man bedst ved at være tæt på regeringen", siger Thorkild Olesen.

Handicapråd får fælles sekretariatschef med Frivillighedsrådet

Det Centrale Handicapråd flyttede i 2016 sammen med Sekretariatet for Frivilligrådet i København og består af 11medarbejdere. Sekretariatet for Frivilligrådet skal følge med til Brovst.

Erhvervsleder ny formand for Det Centrale Handicapråd