Flere forhandlinger på samme tid

Overenskomstforhandlingerne foregår i to parallelle forløb. Sideløbende forhandles i organisationerne. I Overenskomst 2018 venter de andre organisationer på forhandlingerne om lærernes arbejdstid. Samtidig forhandles de generelle vilkår, som dækker alle organisationerne.

Publiceret

Dele af Lærernes Centralorganisations
krav til KL

Arbejdstid: Aftalte rammer for arbejdstiden,der skal understøtte et professionelt lærerarbejde, lærernesmulighed for at leve op til kravene i lovgivningen og skabekvalitet i undervisningen. Arbejdstidsregler for lærere skal sikrerettigheder, som modsvarer øvrige ansattes rettigheder på detkommunale arbejdsmarked.

Overenskomstdækning af undervisning vedselvstændige institutioner for Særligt TilrettelagtUngdomsuddannelse. Efteruddannelse: Udbygning af retten tilefteruddannelse, periodeprojekt om en eventuel uddannelsesfond.

Forbedring af vilkår ved afsked.

Forbedring af vilkår for nyuddannede.

dele af KL's 
krav til 
lærerne

Forenkling af overenskomster og aftaler -herunder undervisningstillægget.

Pædagoger i den fagopdelte undervisning - KLønsker, at pædagoger, der underviser på 4.- 10. klassetrin, bevareret ansættelsesforhold.

Lokal løndannelse - Ønske om, at mellemlederekan forhandle løn direkte med skolelederen. Ønske om at afskaffeudmøntningsgaranti af nye midler til lokaldannelse og aftale omgennemsnitløngaranti.

Dele af Forhandlingsfællesskabetskrav 
til KL

Generelle procentvise lønforbedringer: Kravom en mekanisme, der sikrer parallel lønudvikling med detprivate.

Indsats for forbedret arbejdsmiljø.

Ligeløns- og lavtlønsprojekt: Der afsættespengemidler til et ligelønsprojekt til særligt kvindedomineredelavtlønsgrupper.

Forbedrede vilkår til tillidsrepræsentanter:Blandt andet ret til mere end én tillidsrepræsentant ved spredtearbejdspladser. Ret til møder med medarbejderne i arbejdstiden.Tillidsrepræsentanterne bevarer beskyttelse i et år, efter athvervet ophører.

Dele af KL's krav 
tilForhandlingsfællesskabet

Overenskomster og aftaler skal fornyes på etsamfundsøkonomisk forsvarligt niveau: KL ønsker at sikre,at den kommunale sektors lønudvikling ikke er større end i detprivate, som den har været, hvis man sammenligner med basisår i2008.

Rekrutteringsudfordringer skal imødegås:Hovedkravet er, at lønudviklingen skal målrettes, så først ogfremmest social- og sundhedspersonalet får en større del afkagen.

Ændringer om seniorpolitik: Krav om, atseniordage følger den senere pensionsalder.

Tidsplan 
for OK 18

6. december:

Første møde om lærernes arbejdstid.

12. december:

Generelle krav og organisationskrav udveksles mellemparterne.

15. december:

Organisationsforhandlinger indledes officielt.

21. december:

Møde med præsentation af krav.

5. januar:

Første politiske møde om de generelle 
forhandlinger.

26. januar:

Andet politiske møde.

14. februar:

Tredje politiske møde - forhandlinger afsluttes.

28. februar:

Organisationsforhandlinger afsluttes.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.