Debat Ordblind/læsesvag
1   4

Om ordblindhed

Nu jubles der i såvel Undervisningsministeriet som i Ordblindeforeningen over, at flere og flere elever får diagnosen ordblind. De diagnosticerede har svært ved at sammenkæde bogstavstrenge og sproglyd, hvilket var årsagen til indstillingen til test. Eleverne får diagnosen og ret til særlig hjælp. Så langt så godt. MEN: Test og diagnoser fortæller intet om årsager til problemerne. Gennem 50 år har jeg arbejdet med ordblinde. Over 70 procent af elever med diagnosen ordblind har vanskeligheder med opfattelse af visse formanter (fonemernes byggestene). I dag vil man sige APD (Auditory Processing Difficulty/Disability/Disorder). Lidt færre har problemer med nogle visuelle funktioner, og cirka halvdelen af de ordblinde har problemer på begge områder. Begge dele kan der gøres noget ved! Hvorfor i himlens navn gør man det så ikke?

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.141 andre er allerede tilmeldt