Madkundskab
0   2

Flere lærere bliver uddannet i madkundskab

Antallet af lærere, der har fået eksamen i faget madkundskab, er steget med hele 43 procent i forhold til sidste år, viser årets censorrapport fra læreruddannelsen.

207 lærerstuderende gik i år til afsluttende kompetencemålsprøve i madkundskab. Det er 62 studerende mere end i samme periode i 2016 - det vil sige at 43 procent flere har afsluttet faget i år. Det fremgår af den årlige censorrapport.

Formand Foreningen for Madkundskab Lone Carlson hilser de nye tal velkommen:

"Det er fantastisk godt nyt. Uddannede kolleger i faget i kærkomne. I virkeligheden forstår jeg ikke, hvorfor faget ikke altid har været populært. Men vi er mange, der har talt faget op de senere år", lyder det fra Lone Carlson.

Madkundskabslærerne skal bruges i skolen

Artiklen fortsætter under banneret

Lone Carlson opfordrer skolelederne til at prioritere, at de lærere, som er uddannet til faget, også kommer til at undervise i det.

Tal fra Undervisningsministeriet viser nemlig, at skolernes udnyttelse af madkundskabslærernes kompetencer ligger helt i bund. Faktisk bruger skolerne kun 36 procent af de lærere, som rent faktisk er uddannet i faget. Det er faktisk kun i samfundsfag, hvor skolerne udnytter lærernes kompetencer dårligere end i madkundskab, viser Undervisningsministeriets opgørelse af kompetencedækningen i folkeskolen.

Høje karakterer til madkundskabsstuderende

Rapporten viser også, at de madkundskabsstuderende får gode karakterer. Karaktergennemsnittet var på 8,02. Det er cirka samme niveau som i 2015, men det er steget i forhold til sidste års gennemsnit, som lå på 7,67.

"165 studerende har fået karakteren 7 eller derover, hvilket må vurderes som meget tilfredsstillende", skriver censorformand for faget madkundskab Kirsten Jensen i rapporten.

Prøveformen i madkundskab er en vekslen mellem teori, didaktik og håndværk og skal vise alle fire kompetenceområder for faget i det emne, som de studerende vælger.

Kirsten Jensen skriver også, at der "er overvejende tilfredshed med prøven i madkundskab". Der er kun syv studerende, der har valgt at skrive bachelorprojekt i madkundskab. Censorerne anbefaler i rapporten, at madkundskab bør prioriteres i forhold til bachelorprojektet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
810 andre er allerede tilmeldt