Lockout 2013
0   1

Bondo:
»Det må aldrig ske igen«

Lockouten og den efterfølgende arbejdstidslov 409 
er den mest skelsættende begivenhed i Danmarks Lærer-forenings historie, mener lærernes formand. De kommende overenskomstforhandlinger må tilbage på sporet, siger 
Anders Bondo Christensen.

»Jeg har mødt mange, der siger, at nu kommer det hele op igen, og at de bliver mentalt påvirkede af det - det gør jeg bestemt også«, siger lærernes formand, Anders Bondo Christensen, om bogen »Søren og Mette i benlås«, der afdækker, at lockouten af lærerne i 2013 var regeringens beslutning.

Artiklen fortsætter under banneret

Anders Bondo Christensen var forhandler i 2013, og han har aldrig været i tvivl om, at det hele var planlagt:

»Det skal vi sørge for aldrig sker igen, fordi det har alt for store omkostninger. Den danske forhandlingsmodel er et kæmpe plus for det danske samfund, og den skal ikke undermineres. Derfor er det fint, at vi nu ved, at det skete«.

Han hæfter sig ved, at arbejdsgiversiden har signaleret, at de arbejdstidsregler, lærerne blev pålagt ved lovindgrebet i lockouten dengang i 2013, fortsat skal bestå efter de kommende overenskomstforhandlinger i 2018.

»Vi har fået nogle - synes jeg - helt uforståelige signaler fra både de statslige og kommunale arbejdsgivere om, at lov 409 ikke kan rykkes. Når vi alle sammen ved, at det her er en del af et politisk aftalt spil, så må vi give håndslag på, at nu skal vi tilbage på sporet, og der skal indgås en overenskomst med os«, siger Anders Bondo Christensen og understreger, at også arbejdsgiverne bør have interesse i at bruge den danske forhandlingsmodel.

»Den danske model har den kæmpe store værdi, at når man har indgået en aftale, som begge parter står inde for og har et ansvar for, så gør vi også alt, hvad vi kan, for at få aftalen til at fungere«, siger han og peger på, at mange kommuner med succes indgår lokale aftaler.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Folkeskolen.dk er lukket for indlæg og kommentarer fra 6. juli og i uge 28 og 29 - vi åbner igen mandag den 23. juli. God ferie!

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ