Fælles mål
0   2

Riisager: Færre bindende mål 1. december

Lærerne skal leve op til langt færre bindende mål i de Fælles Mål for folkeskolen efter 1. december. Det fremgår af det lovforslag, som undervisningsminister Merete Riisager netop har fremsat.

3170 bindende færdigheds- og vidensmål er alt for mange. Det er forligskredsen bag folkeskolereformen blevet enige om. Fremover skal det derfor kun være kompetencemålene, som lærerne er forpligtiget til at følge.

Folketingsåret blev indledt i tirsdags, og samtidig fremlagde regeringen sit lovkatalog over forslag, den ønsker stemt igennem i det kommende folketingsår.

Artiklen fortsætter under banneret

Og blandt dem er den ventede lovændring, der har til formål at løsne færdigheds- og vidensmålene fra at være bindende til fremover kun at være vejledende.

"I implementeringen af de forenklede Fælles Mål er det tiltænkte hierarki mellem de forskellige niveauer i målene endt med at træde lidt i baggrunden. Der har samtidig været en kritik af antallet af mål", skriver undervisningsminister Merete Riisager i lovforslaget og fortsætter:

"Det er bl.a. blevet fremført, at de forenklede Fælles Mål rummer for mange mål og dermed udgør en for detaljeret regulering af arbejdet med fagenes indhold og ikke efterlader en tilstrækkelig frihed til at kunne anvende undervisernes pædagogiske faglighed bedst muligt".

Minister: Uændret ambitionsniveau for folkeskolen

I lovforslaget skriver ministeren endvidere, at den forventlige lovændring ikke vil ændre på ambitionsniveauet for folkeskolen.

"Med de foreslåede lempelser af bindingsgraden i regelsættet om Fælles Mål vil de overordnede mål for, hvad eleverne skal tilegne sig af kompetencer i de enkelte fag, og dermed det faglige ambitionsniveau, være uændret, men med en øget frihed til lokalt at tilrettelægge undervisningen på baggrund af de faglige prioriteringer".

Hun afslutter sin fremlæggelse med at foreslå, at lovforslaget træder i kraft 1. december i år.

Selvom de tusindvis af færdigheds- og vidensmål fra december forventes at blive frivillige, vil de fortsat indgå, når der udformes opgaver til nationale test og afgangsprøver, beskrev folkeskolen.dk i tirsdags:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ