Lockout 2013
20   44

Jelved i ny bog: "Det var lige ved, at jeg blev fyret som minister"

Partileder Margrethe Vestager gav en lodret ordre til Marianne Jelved, efter hun havde udtalt støtte til lærerne under OK13. "Der fik jeg virkelig én på næsen", fortæller Jelved i ny bog.

I marts 2013 - altså lige før lockouten af lærerne - udtalte daværende kulturminister Marianne Jelved sin støtte til lærerne ved et debatarrangement. Hun sagde, at hun håbede, at Anders Bondo Christensen vandt - og blev opfordret til at uddybe af ordstyreren:

Sagde du virkelig, du håbede, at Anders Bondo vinder?"

Artiklen fortsætter under banneret

"Ja, fordi han er jo oppe imod, at alle har rottet sig sammen, og besluttet hvad det skal ende med."

"Regeringen har?"

"Ja, regeringen og KL har. Derfor burde han have lov at vinde."

I den nye bog "Søren og Mette i benlås", fortæller Marianne Jelved, at udtalelsen næsten kostede hende en fyreseddel:

"Efter vi har fået presset new public management ned overalt her i landet, er det, som om demokratiet ikke mere tages alvorligt. Da jeg holdt talen i Publicistklubben, sagde jeg, at Anders Bondo Christensen efterhånden var den eneste her i landet, der stadig troede på demokratiet, fordi han fortsatte med at forhandle og troede på, at man kunne tale sig til rette", fortæller Marianne Jelved i bogen "Søren og Mette i benlås" og fortsætter:

"På det tidspunkt var der ballade ude i Rødovre Kommune, hvor KL's formand, Erik Nielsen, var borgmester. Kommunen ville lave et stort byggeri ved Damhussøen, men havde glemt at indkalde til et ekstraordinært borgermøde om sagen, som de skulle," siger Marianne Jelved.

SMS fra Vestager

"Jeg brugte det som eksempel på, at demokratiet end ikke tages alvorligt hjemme hos kommunernes egen topmand. Det er så udhulet, at man ikke engang forhandler mere. Derfor sagde jeg, at Anders Bondo fortjente at vinde". Og den kommentar blev hårdt modtaget i regeringstoppen:

"Der fik jeg virkelig én på næsen, og der kom en SMS fra Margrethe Vestager om, at jeg øjeblikkelig skulle dementere den sag. Det var en lodret ordre fra regeringens top," siger den daværende kulturminister i "Søren og Mette i benlås".

Hun var derefter ude og dementere udtalelsen som "satirisk". Om det siger hun i bogen:

"Men jeg var - og er - dybt bekymret over demokratiets tilstand i Danmark, og det var faktisk satirisk, det, jeg sagde".

Marianne Jelved har ikke ønsket at kommentere sagen overfor folkeskolen.dk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ