Spansk
0   2

Skole med i spanskforsøg: Det øger elevernes sprogmuligheder

Kun to skoler søgte om lov til at være med i ministeriets spansk-forsøg. Vi kunne kun nå at være med, fordi vi allerede udbød spansk i forvejen, lyder det fra skole, som glæder sig.

Det er kun eleverne på de to Roskilde-folkeskoler Tjørnegårdsskolen og Lynghøjskolen, som i år kan vælge spansk som et treårigt valgfag med en afsluttende afgangsprøve til følge.

Tilmeldingsfristen blev ellers forlænget undervejs. Den korte frist har efterfølgende fået kritik fra både Skolelederforeningen og Spansklærerforeningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Og på Tjørnegårdsskolen er viceskoleleder Annemette Rosén heller ikke i tvivl om, hvorfor der ikke var flere skoler med i forsøget.

"Vi kunne kun nå det, fordi vi allerede i forvejen udbød faget som étårigt valgfag. Så da vi hørte om forsøget, gik vi ned til vores 7. klasser, som allerede havde tilmeldt sig faget og spurgte, om de kunne forestille sig at have faget i tre år i stedet", fortæller hun.

"Tilbagemeldingen fra eleverne var positiv, men vi har selvfølgelig ikke bundet dem på hænder og fødder. For de havde jo egentlig kun tilmeldt sig for ét år. Derfor er vi spændte på, hvor mange der fortsætter til næste år. Men vi har en klar forventning om, at de bliver ved", uddyber Annemette Rosén.

Også et brobygningselement i forsøget

Undervisningen bliver varetaget af en spansklærer på Roskilde Katedralskole, hvor undervisningen også finder sted. Her samles eleverne fra de to deltagende skoler til ét hold.

"Vi har tilsammen 15 elever på holdet, og potentielt kommer vi op på 20. Vi fortsætter holdet, hvis vi stadig er på 12-14 elever til næste år", fortæller viceskolelederen.

En arbejdsgruppe har udarbejdet den treårige læseplan til forsøgsfaget og bistår også med vejledning. Annemette Rosén ser flere positive perspektiver i, at skolen har fået lov til at udbyde spansk som et treårigt valgfag.

"Det giver eleverne mulighed for at vælge spansk som fortsætter sprog på gymnasiet, som man kan med tysk og fransk. Det åbner dels op for flere sprogvalgmuligheder i deres liv, men der er også et brobygningselement i og med, at de får en større indsigt i gymnasieverdenen. Den kan de bruge, når de skal vælge ungdomsuddannelse". 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.748 andre er allerede tilmeldt