Lederuddannelse
0   2

Bondo om ny skolelederuddannelse: ”Den rigtige vej at gå”

DLF’s formand, Anders Bondo Christensen, så gerne at man havde spurgt lærerne til råds om skoleledernes uddannelse, men synes overordnet set, at den nye retning ser fornuftig ud.

Skoleledernes diplomuddannelse skal styrkes, så den har mere fokus på deltagernes egen ledelsespraksis og mindre fokus på teori.

Sådan lyder de centrale anbefalinger, som kommer fra en arbejdsgruppe med deltagelse af KL, Undervisningsministeriet, Finansministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Børne- og Kulturchefforeningen, Skolelederforeningen og BUPL's Lederforening.

formand for KL's Løn- og Personaleudvalg, Michael Ziegler, udtalte i en pressemeddelelse fra undervisningsministeriet, at uddannelsen i højere grad skal "klæde skolelederne på til den udvikling og det fagprofessionelle samarbejde, der gør en forskel for eleverne læring og trivsel". 

Fokus sat det rigtige sted

Artiklen fortsætter under banneret

DLF's formand, Anders Bondo Christensen er umiddelbart positivt indstillet overfor den nye skolelederuddannelse.

"Det er en del af vejen. Jeg synes, det er rigtig godt, hvis man får styrket fokus på den pædagogiske del af skolelederens opgave. Hvis vi vil tage den viden, vi har om lederens betydning for den gode skole, alvorligt, så er det lige præcis her vi skal sætte ind", siger han.

Han synes dog godt, at man kunne have taget lærerne med ind over beslutningen:

"Det er sådan set os, der skal ledes. Nu håber vi det bedste og vil følge den uddannelse, der kommer, men som jeg læser det, sætter man fokus det rigtige sted". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ