Klokken 12 i går var der deadline for kvote 2-ansøgninger til læreruddannelsen.

Læreruddannelsen fik samme antal kvote 2-ansøgere som sidste år

Kvote 2-ansøgningerne til læreruddannelsen er talt op. Stort set ligeså mange som sidste år, valgte læreruddannelsen som deres første prioritet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pressemeddelelserne væltede ind fra landets professionshøjskoler i går i takt med, at uddannelserne nåede igennem bunken af kvote 2-ansøgninger.

Bunken til læreruddannelsen viste sig at være nogenlunde lige så høj som sidste år. 2001 har i år søgt læreruddannelsen som deres førsteprioritet. Det er et fald på 1,4 procent i forhold til sidste år.

UC Syd noterer sig for den største procentvise fremgang, mens Metropol i den anden ende står med den største procentvise tilbagegang (se oversigt for læreruddannelserne nederst i artiklen).

UC Syd: De unge har valgt efter jobmuligheder

Da klokken slog 12 i går havde UC Syd samlet modtaget 232 ansøgninger til læreruddannelserne i Esbjerg og Haderslev, som er en fremgang på 22 procent i forhold til sidste år. Fremgangen glæder rektor på UC Syd Birthe Friis Mortensen.

"Det er en uddannelse, hvor vi i den grad uddanner til beskæftigelse. Professionen har fuld beskæftigelse. Så selv om de unge naturligvis tager udgangspunkt i, hvilke interesser de selv har, så tror jeg, at udsigten til at få et job, når de er færdige med deres uddannelse, også spiller ind. Det er også noget, som vi som samfund kan være ganske godt tilfreds med", siger hun i en pressemeddelelse. 

På Fyn var der også stor interesse for læreruddannelsen. 20 procent flere end sidste år har søgt ind på UCL's læreruddannelse i Odense.

"Det er glædeligt at konstatere, at der igen er stor interesse for at uddanne sig til lærer. Vi har en ambition om at optage 400 på Læreruddannelsen på Fyn via kvote 1 og 2, fordi vi ved, at efterspørgslen efter lærere er stor. Søgningen peger i retning af, at det kan være realistisk at nå det mål allerede næste år", siger UCL's rektor Erik Knudsen i en pressemeddelelse.

Modsat var interessen en smule lavere end sidste år på UCL's anden afdeling i Jelling. 

På Via i Aarhus har lidt flere end sidste år valgt at søge læreruddannelsen som førsteprioritet. Her oplever læreruddannelsen en stigning på 3,5 procent i forhold til sidste år. Til gengæld har færre søgt ind på Via's uddannelse i Silkeborg, som i går fik 9,4 procent færre ansøgninger i forhold til sidste år.

Det bekymrer dog ikke uddannelsesleder i Silkeborg, Britta Riishede (navnet rettet kl. 10:19), som er godt tilfreds med ansøgertallet.

"Vi klarer den stadigvæk rigtig godt på læreruddannelsen i Silkeborg, og selvom der måske kommer to eller tre studerende mindre på vores hold, så ændrer det ikke noget på uddannelsen. Vi har et nært studiemiljø, hvor de studerende er tæt på hinanden, men også på lærerne. Det gør også, at der er en anderledes omsorg for hinanden", udtaler hun i en pressemeddelelse.

Samlet kan Via melde om nogenlunde status quo i forhold til sidste, da den samlede optælling viser en lille fremgang på 1,9 procent fordelt på Via's fire læreruddannelser. 

Færre ansøgere til UCC

Også UCC kan notere sig færre ansøgere end sidste år. Her har man modtaget 5 procent færre ansøgninger til læreruddannelsen sammenlignet med. Tilbagegangen skyldes færre ansøgere til UCC's netbasede uddannelse og uddannelsen på Bornholm (rettet kl. 9:47).

Optællingen af ansøgninger viser også en samlet tilbagegang for UCN's uddannelser i Aalborg og Hjørring, hvor bunken af ansøgninger er 10 procent mindre end sidste år.

Det vækker dog ikke bekymring hos UCN's rektor:

"Vi er meget fortrøstningsfulde. Vi er tæt på sidste års ansøgertal, der var det bedste i mange år. Det er især læreruddannelsen i Hjørring, der har fået færre ansøgere. Det skyldes formentlig, at vi som noget relativt nyt nu også optager lærerstuderende om vinteren i Hjørring - og her havde vi her til februar et rigtigt flot optag", siger Lene Augusta Jørgensen i pressemeddelelse.

Studerende med et karaktersnit på under 7, skal gennem en optagelsessamtale.

Der er deadline for kvote 1-ansøgninger 5. juli.

Rettet kl. 9:46 - Tidligere fremgik det, at UCC's tilbagegang også inkluderede en tilbagegang på Campus Carlsberg. Det er ikke korrekt. Campus Carlsberg oplevede en fremgang på 1 procent i antallet af ansøgere.