Anmeldelse Biologi
0   23

Gratis guld

Målrettet og gratis materiale til det fællesfaglige fokusområde ”Drikkevandsforsyning for fremtidige generationer”.

Det blå guld

Fakta


Titel
Det blå guld

Forfatter
Ole Haubo Christensen

Sider
35/22


Gratis. Dog skal modtager betale forsendelse. Kontakt hauboundervisning.dk for bestilling. E-bog kan hentes gratis på aarhusvand.dk/detblåguld

Serie
Elevhæfte/lærervejledning

Forlag
Aarhusvand

"Det blå guld" består af et elevhæfte, en lærervejledning og et website. Hvis man ikke behøver den fysiske udgave, kan pdf’er hentes gratis på aarhusvand.dk/detblåguld. På websitet har man mulighed for at hente hæfterne – der er ikke yderligere funktionalitet.

Artiklen fortsætter under banneret

Elevhæftet fungerer som en øjenåbner og indgang til fokusområdet. Eleverne får forskellige vinkler på arbejdet med drikkevandsforsyning i fremtiden, og indholdet bredes ud, så de bedre er i stand til at udarbejde en problemformulering. Hæftet spænder vidt fra vands religiøse betydning over FN’s klimamål til emnet ”Fra lort til strøm”. Billeder og modeller er lige til målgruppen - overskuelige, relevante og enkle – dejligt. Hæftet indeholder også syv forsøg med udmærkede beskrivelser. Det er naturligvis ikke nok til at udtømme emnet, men en kærkommen ekstra inspiration. Elevhæftet vil være letfordøjeligt for størstedelen af eleverne.

Lærervejledningen kobler ikke bare indholdet i elevhæftet til Fælles Mål, men tager skridtet videre og har givet forslag til en række håndgribelige læringsmål. Der er også forslag til konkrete problemstillinger og arbejdsspørgsmål. Den del er prima.
Resten af vejledningen følger slavisk elevhæftets afsnit og giver lidt ekstra viden og idéer til underviseren. Det er specielt rart, hvis ikke man lige har kompetence i alle tre fagområder.

Rigtig mange steder i elevhæftet er der link til videoer eller simuleringer – så det giver rigtig god mening at have hæftet elektronisk frem for i papirform. Samlet set er der ingen grund til ikke at tilbyde sine elever hæftet her som en del af det fællesfaglige fokusområde.

Nu mangler vi bare nogle gode hæfter til de fem andre fællesfaglige fokusområder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.561 andre er allerede tilmeldt