Skolepolitik (Christiansborg)
0   6

Minister til Alternativet: Fagene bliver på skemaet

"Det er let at lave sjov med Alternativets forslag, men jeg synes det fortjener mere end det", skriver undervisningsministeren på Facebook som reaktion på Alternativets bud på nye fag. Men de gamle fag bliver, siger ministeren.

Historie, samfundsfag eller andre af skolens fag fordufter ikke fra skoleskemaet, men det er godt med en diskussion af fagenes indhold.

Sådan skriver undervisningsminister Merete Riisager på sin facebookside, hvor hun kommenterer på Alternativets forslag om at udskifte nogle af skolens fag med nye fag.

"De sidste fire år - måske mere - har vi stort set ikke talt om fagene. Vi har talt om skolens ramme og struktur. Om skoledagens længde og lærernes arbejdstid. Om test og læringsmålsstyret undervisnign. Om systemer og modstand mod systemer".

"Det er på høje tid, vi taler om fagene igen", skriver ministeren.

Artiklen fortsætter under banneret

Disse fag skal erstattes af nye fag

Alternativet vil droppe naturfag, geografi, fysik-kemi, madkundskab, biologi, kristendomskundskab, historie, samfundsfag, musik, billedkunst, sløjd og håndarbejde fra folkeskolens skema.

De skal i stedet erstattes af:

- Klima og Bæredygtighed

- Kunst og Kultur

- Erkendelse

- Medborgerskab

Kilde: DR

Minister: Fagene har deres eget sprog

I sit opslag på Facebook stiller ministeren desuden en række retoriske spørgsmål.

"Hvordan går det med historieundervisningen? Bør faget være kronologisk eller er det ok at springe lidt frem og tilbage? Hvordan går det med litteraturlæsningen i dansk?"

"Får de store elever øjnene op for de store værker, og får de små snuset til vigtige danske forfattere?", lyder det fra ministeren, som blandt andet også spørger, om tysk bør være et prøvefag.

Men selvom ministeren priser diskussionen om skolens fag velkommen, bliver der altså ikke tale om en udskiftning.

"Når det ikke er en god ide' at nedlægge fag i en ruf, er det fordi, der knytter sig videnskab, metode og fagsprog til hvert fag".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.568 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.125 andre er allerede tilmeldt

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.333 andre er allerede tilmeldt