Lærer som med-mobber

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børnerådet og Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) offentliggjorde i maj en undersøgelse, der viste, at hver tiende elev inden for det seneste halve år har følt, at en lærer har mobbet dem. Disse elever er endda særligt udsatte, da det ofte er de samme elever, der bliver mobbet af deres skolekammerater. De oplever altså deres lærere som med-mobbere.

Undersøgelsen hedder »Relationer mellem lærere og elever«, og det er Børnerådets panel af 7.-klasse-elever, der har svaret på et spørgeskema.

Eleverne fortæller, at nogle lærere håner og ydmyger dem og gør dem til syndebukke, og at det primært handler om én lærer, der mobber dem. Eleverne fortæller også, at lærerne måske ikke er bevidste om, at deres adfærd virker krænkende. Især kan ironi og sarkasme være et problem. |

Læs mere i Folkeskolen nummer 12/2009 eller på folkeskolen.dk samt på dcum.dk