Anmeldelse Dansk overbygning
0   193

Dopaminfyldt teater med store følelser

Teater O har skabt en seværdig forestilling, der taler direkte til hjertet om livets vigtigste emne; kærligheden.

Kærligheden overvinder alt!

Fakta


Titel
Kærligheden overvinder alt!


Tekst: Kamilla Wargo Brekling sammen med spillerne og Karina Lund. Medvirkende: Lars Dammark og Anders Valentinus Dam. Iscenesættelse: Kamilla Wargo Brekling. Scenografi: Helle Damgaard. Aldersgruppe: Fra 13 år. Varighed: 75 minutter. Turneforestilling

Forlag
Teater O

I efteråret 2016 genopsætter aarhusianske Teater O succesforestillingen ”Kærligheden overvinder alt!” og tager på turne fyldt med følelser. Det forstår jeg godt. Emnet vil med garanti holde de ældste årgange på skolen i et fast greb, hvor amoriner spiller et puds med kemien i deres hjerner. For hvad er kærlighed? Er det blot en mikstur af dopamin og serotonin i hjernen, der skal sikre artens overlevelse? Eller rummer kærligheden et mere overjordisk aspekt, hvor Gud også er indblandet? Kamilla Wargo Breklings velkomponerede tekst kommer hele vejen rundt om dette gigantiske emne uden at tabe målgruppens interesse. Og det på trods af en meget spinkel fortælling til at holde sammen på det hele. Scenen ligger badet i rødt lys i en enkel, men effektiv scenografi, hvor klicheerne flere gange er ved at tage over, uden at det dog bliver for klæbrigt.

Artiklen fortsætter under banneret

Rammen for forestillingen er forelskelsen mellem vores ene hovedperson og pigen Julie, der kun er et opkald på mobilen væk. Han mødte hende tilfældigt, hvorefter telefonnumre blev udvekslet. Mere skulle der ikke til, før end forelskelsens ild (eller er det kemiens?) bryder ud i lys lue. Nu ligger hendes nummer på mobilen og venter. Men kærligheden er svær, og vi skal først igennem Shakespeares "Romeo og Julie", forældrenes skilsmisse, kærlighed mellem venner og en lang række andre aspekter af kærligheden, før det afgørende opkald tør tages.

Lars Dammark og Anders Valentinus Dam spiller igen røven ud af bukserne med kæmpe charme, og det er i høj grad deres fortjeneste, at tilskueren bliver fastholdt i 70 minutter fyldt med dopamin og serotonin.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.231 andre er allerede tilmeldt