Lærernes Pension
0   375

Lærernes Pension: Depotrenten i 2016 er fastsat til 5,9 procent

Selv om der er turbulens på finansmarkederne, har Lærernes Pension fastholdt en høj depotrente, også i 2016. Faktisk den næsthøjeste depotrente i Danmark. Årsag: Pengetanken i Lærernes Pension bugner af penge.

Lærernes Pension har besluttet, at depotrenten i 2016 skal være 5,9 procent før pensionsafkastskat. Det fortæller formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen, der også er formand for Lærernes Pension, på selskabets hjemmeside.

"5,9 procent er faktisk noget af det højeste i markedet, og det er vi rigtig stolte af", siger Anders Bondo Christensen.

Artiklen fortsætter under banneret

Kun SEB Pension har en højere depotrente i år. De 5,9 procent svarer til en depotrente på 5,0 procent, når du har betalt såkaldt pensionsafkastskat (som sker automatisk). Det er en lidt lavere depotrente efter pensionsafkastskat end i 2015, da depotrenten efter afkastskat var 5,5 procent.

Men det er stadigvæk mere end årene før. I 2014 var depotrenten efter pensionsafkastskat således nede på 3,75 procent, i 2013 var den 3,50 procent, i 2012 3,00 procent og i 2011 3,75 procent.

Pengetanken bugner af penge

Når depotrenten i Lærernes Pension er så høj nu, skyldes det, at selskabets pengetank bugner af penge, og bestyrelsen har så besluttet, at det skal komme lærerne til gode her og nu, oplyser Lærernes Pension.

Aktiemarkederne er turbulente for tiden, men Lærernes Pension kan altså holde en højere depotrente end de fleste konkurrenter på grund af den fyldte pengetank, og med mindre der sker noget katastrofalt på finansmarkederne, regner selskabet med, at selskabet kan holde en høj depotrente også i årene fremover.

Omkostningerne falder

En anden god nyhed er, at det beløb, du som medlem betaler til Lærernes Pension for, at selskabet administrerer og plejer din opsparing, også i år bliver mindre. Den såkaldte omkostningsprocent er således nu nede på 1,4 procent, svarende til 494 kroner per medlem, blandt andet som følge af fortsat fokus på effektivisering af driften.

Omkring 140.000 lærere er medlem af Lærernes Pension, og antallet vokser - i 2015 kom således 4.984 nye ind i Lærernes Pension.

Som følger heraf kommer der også flere kroner i pengetanken. I 2015 steg den såkaldte præmieindtægt således fra 4.483 millioner kroner i 2014 til 4.800 millioner kroner i 2015. En højere præmie per medlem har også medvirket til øgningen af præmieindtægten.

Så alt i alt viser det nys afsluttede regnskab, at 2015 var et godt år for Lærernes Pension og for de lærere, der er medlem af selskabet.

Der er valg til pensionsselskabets medlemsfora lige nu - se link til højre,


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
627 andre er allerede tilmeldt