Skoleinteresserede mødes på lørdag i Aarhus til vidensdeling

EdCamp: 100 nysgerrige skolefolk deler viden

For fjerde gang inviterer en gruppe frivillige fra skoleverdenen til EdCamp - en dag med vidensdeling for alle skoleinteresserede. Deltagerne står selv for at støbe programmet sammen. Hvis man kommer med rigtig meget, så får man rigtig meget med sig, siger arrangør Anders Schunk om campen på lørdag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når deltagerne møder op i Aarhus på lørdag, er der ikke noget egentligt program klar til dem. Og det er med vilje. Deltagerne skal nemlig selv finde på emner, som de vil diskutere i løbet af dagen. På den måde sikrer arrangørerne, at deltagerne taler om netop det, de er interesserede i og måske ved en masse om.

"Det er meget demokratisk. Der kan sidde en, der er meget optaget af det til dagligt i sin praksis og byder ind med sine erfaringer. Andre i gruppen kan så have spørgsmål eller forholder sig kritisk til det", siger Anders Schunk, som er med til at arrangere dagen.

Engagement driver dagen

Arrangementet er åbent for alle, der er interesserede i skole og læring. Typisk er det grundskolelærere, konsulenter og forskere, der deltager. Når de har fået morgenmad og lavet "ryste sammen-øvelser", vil deltagerne udfylde sedler med emner, som de måske ikke er vant til at tale om på den normale mødedagsorden på skolerne. Herefter fordeler deltagerne sig, som de vil, og deler viden og erfaringer om helt bestemte emner, som de har en halv time til at diskutere. Det kunne for eksempel være "leg i undervisningen".

"Dagen er meget præget af folks eget engagement, deres nysgerrighed og lyst til at dele viden. Det er det, mange er glade for ved dagen. Man lægger selv i det, hvad man vil. Man får mulighed for at møde nogle mennesker, der brænder for det samme som en selv. Og så kan man opdage, at selvom der måske ikke har været interesse for et bestemt emne på lærens eget læreværelse, så er det måske interesse for det på skolen i den anden ende af byen eller landet", siger Anders Schunk.

EdCamp foregår på LYNfabrikken i Aarhus på lørdag fra klokken 10 til 16. Der er gratis adgang og få billetter tilbage. Programmet - eller en skitse af det - kan findes på edcamp.dk