Liberal Alliance
7   599

Liberal Alliance skoser utilfredse forligspartier: I kan bare forlade forliget

Hvis SF og K virkelig er så utilfredse med reformen, som de giver udtryk for, hvorfor trækker de sig så ikke fra forligskredsen, spørger Liberal Alliances Merete Riisager. Hun kalder diskussionen om paragraf 16b for en ussel måde at føre politik på.

"Både SF, K og DF har ytret utilfredshed med skoledagens længde, og der efterlyser jeg en konsekvens af den utilfredshed og forlader forliget, eller også må de presse de andre forligspartier til at gøre noget", lyder det fra Liberal Alliances undervisningsordfører Merete Riisager.

Folkeskolelovens PARAGRAF 16B I DAG

Kommunalbestyrelsen kan, for så vidt angår den understøttende undervisning, efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelsen og efter ansøgning fra skolens leder godkende at fravige reglerne om en mindste varighed af undervisningstiden i § 14 b, stk. 1, nr. 1, og i helt særlige tilfælde § 14 b, stk. 1, nr. 2 og 3, i op til 1 skoleår med henblik på yderligere faglig støtte og undervisningsdifferentiering for bestemte klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen.

Stk. 2. Fraviges bestemmelserne i § 14 b, stk. 1, om en mindste varighed af undervisningstiden, skal kommunalbestyrelsen tilbyde eleverne plads i skolens skolefritidsordning, jf. § 3, stk. 5, eller i et andet relevant fritidstilbud i de timer, som fravigelsen vedrører, uden særskilt betaling fra forældrene.

Det siger hun efter, at SF's undervisningsordfører i går bebudede, at partiet vil kæmpe for en ændring af folkeskolelovens paragraf 16b, som ifølge partiet vil gøre det lettere for skolerne at gøre skoledagen kortere. Til folkeskolen.dk ville Jacob Mark i går ikke lægge hovedet på blokken og love konsekvenser, hvis forligskredsen ikke går med på ideen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er simpelthen ikke godt nok, mener Merete Riisager. Hun efterlyser, at der er konsekvens bag kritikken fra især SF og Konservative.

"Jeg synes, at det er billigt sluppet, at forligspartierne bare kan sidde og kritisere skoledagens længde, når de nu ikke har tænkt sig at gøre noget ved det", siger hun.

Diskussion om 16b er åndsvag

Både undervisningsminister Ellen Trane Nørby og Jacob Mark diskuterede i går paragraf 16b. Jacob Mark ønsker en ændring af paragraffen, da han mener, at det vil gøre det lettere for skolerne, at konvertere den understøttende undervisning og derved korte skoleskemaet. Ministeren mener, at muligheden allerede ligger i paragraffen.

Men hele diskussionen er forfejlet, mener Merete Riisager. Hun kritiserer forligspartier for at føre ussel politik.

"16b er jo der, hvor politik bliver rigtigt åndsvagt, hvor man beslutter noget henover borgernes hoveder, og så laver man en lille paragraf, hvor borgerne med hatten i hånden kan søge om at få lidt af deres egen tid og frihed igen. Det, synes jeg, er en ussel måde at føre politik på", siger hun.

LA: KL holder fast i reform for at spare penge

Hun bemærker også, at KL's melding om, at Christiansborgpolitikerne skal holde fingrene fra reformen. Det giver hun heller ikke meget for. KL holder nemlig fast i reformen af økonomiske årsager, siger hun.

Ellen Trane Nørby understregede i går overfor folkeskolen.dk, at "det kræver fuld enighed i forligskredsen", hvis der skal laves justeringer af reformen. Folkeskolen.dk skrev i går, at forligskredsen skulle mødes i dag fredag. Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling oplyser dog, at det er en misforståelse, da forligskredsen først mødes i næste uge. 

"Forligskredsen må selv gå ind og ændre på reformen, for KL har ikke tænkt sig at gøre det. Det er blevet stormagtspolitik om børnelivet. Fordi KL er interesseret i at bevare reformen af økonomiske årsager, fordi hvis vi ruller den tilbage, så skal vi hen og ser på de små elever, så skal vi tilbage og reetablere SFO'er og klubtilbud. Det er meget dyrt. Det er en økonomisk kalkule fra KL, som absolut intet har at gøre med kundskabstilegnelse eller det jeg vil kalde børnelivet", siger Merete Riisager.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ