Storværk om skolens historie kan blive årets historiebog

De fem lange bind om skolens udvikling Dansk Skolehistorie har vakt begejstring. Nu er værket nomineret til prisen som årets historiske bog. Du kan være med til at bestemme, om værket skal vinde.

Publiceret

Fem nominerede til åretsskolehistoriske bog

Niels Bjerre-Poulsen: Vietnamkrigen.Gyldendal.

Pia Fris Laneth: 1915. Da kvinder og tyende blevborgere. Gyldendal.

Ulrik Langen: Tyven. Politikens forlag

Claus Bundgaard Christensen,Niels Bo Poulsen, PeterScharf Smith: Waffen SS. Europas nazistiske soldater.Gyldendal 

Dansk Skolehistorie bind 1-5. Red.:Ning de Coninck Smith og Charlotte Appel. AarhusUniversitetsforlag. . 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"...jeg vil især fremhæve illustrationerne. Statistiske oversigter og fotos fra skolens hverdag både understreger og overskrider teksten. De formidler liv og glæde..."¨, skrev vores anmeldere om de 5 bind af Dansk Skolehistorie. Og hun er ikke den eneste der er begejstret, for det samlede værk - alle 2.248 gennemillustrerede sider - er nu nomineret til at blive året historiske bog.

 

Anmeldelse: Er skolen blevet alles?

Prisen på 35.000 kroner er sponsoreret af Kulturministeriet, Krista og Viggo Petersens Fond og Det Kongelige Bibliotek. Den uddeles ved festivalen "Historiske Dage" i Øksnehallen i københavn den 9. april.

Afstemningen afsluttes den 19. marts 2016. Der er fem nominerede til at vinde prisen. Alle kan stemme, men man kan kun stemme én gang.

Læs om de nominerede og stem på din favorit ved at følge linket til højre.

Læs mere

Se de nominerede og stemher