Debat Pension
0   276

Svar til Kaj Hansen

Tjenestemandspensionen bliver reguleret med de aftalte generelle lønstigninger, herunder reguleringsordningen, så aftaleresultatet har altid betydning for tjenestemandspensionen. Af samme årsag har vi fokus på, at de generelle lønstigninger bliver så høje som muligt. På statens område er der således ikke afsat midler til organisationsforhandlinger, da det havde reduceret i de generelle lønstigninger.

Vi bliver nødt til at acceptere, at vi kan indgå aftaler, der forbedrer forholdene fremadrettet, uden at alle skal kompenseres. Ellers kunne vi ganske enkelt ikke opnå forbedringerne. Med et ekstra løntrin til tjenestemandsansatte lærere på skalatrin 44 og derunder forbedrer vi de pågældendes pension. Skulle alle nuværende tjenestemandspensionister kompenseres herfor, ville vi aldrig kunne have indgået aftalen.

Artiklen fortsætter under banneret

På samme måde aftaler vi fremadrettede lønforbedringer, som ikke alle kompenseres for. Løntrinsforbedringen vil især være en fordel for nyansatte og kommende ansatte, da de gennem hele deres lærerliv får gevinst af forbedringen.

Vi gør, hvad vi kan, for at tjenestemandspensionen ikke forringes hen over tid. Derfor er jeg også glad for, at det resultat, vi har forhandlet hjem, med meget stor sandsynlighed betyder, at købekraften er større, når overenskomstperioden er slut, end den er i dag. Det kommer også til at gælde for tjenestemandspensionisten.

Anders Bondo Christensen, formand for DLFKommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
717 andre er allerede tilmeldt