De kommende års it-trends i skandinaviske skoler

Trends på vej: Gamification og data om eleverne

De skandinaviske lande er i fuld gang med selvrettende test og eksaminer på computer, og blandt de næste trends er mere spilbaseret læring og brug af data om de enkelte elever. Det viser en ny rapport, som offentliggøres på Bett-messen i London i dag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Data på den enkelte elev fremover vil blive brugt langt mere i læringssammenhænge, det såkaldte learning analytics. Her kan man for eksempel analysere den enkelte elevs testresultater for tidligere at kunne sætte ind, hvis eleven har brug for understøttelse i bestemte fag. Dermed kan data bruges til i højere grad at differentiere undervisningen", skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse om rapporten '2015 NMC Technology Outlook for Scandinavian Schools'. - se hele rapporten via linket til højre. 

"Vi ved, at it understøtter elevernes læring og motivation. Derfor er en bedre anvendelse af it og digitale læremidler i undervisningen en central del af den nye folkeskole. Vi skal lade os inspirere af de andre nordiske lande og bruge den nye viden, vi her har fået, til at styrke indsatsen, så endnu flere lærere i fremtiden anvender digitale læremidler og data som en naturlig del af deres undervisning og arbejde med eleverne," siger undervisningsminister Christine Antorini.



Læs mere

2015 NMC Technology Outlook for ScandinavianSchools