DLF
0   478

DLF: Derfor får lærerne mere i løn

Ældre lærere får mere i løn, og det er dem, der bliver tilbage, når kommunerne fyrer på skolerne. Det er sammen med undervisningstillægget den primære årsag til, at lærerne har en stigende gennemsnitsløn, siger DLF.

Det er Djøf'erne og lærerne, der løber med lønstignngerne og de lokale lønkroner, mens sygeplejesker, sosu-assistenter og pædagoger bliver efterladt på perronen. Det skriver Politiken i dag på baggrund af en analyse fra FOA. Formand Dennis Kristensen opfordrer i avisen til solidaritet i fagbevægelsen.

Djøf'erne og lærernes fagforeninger mener dog ikke, at de rager uretfærdigt mange lønkroner til sig. Formand for de overenskomstansatte medlemmer af juristernes og økonomernes fagforening, Djøf, Lars Qvistgaard, siger til avisen, at foreningens offentligt ansatte stadig tjener langt mindre end foreningens privatansatte.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvad lærerne angår, så er lønstigningen overenskomstmæssigt aftalt, siger konsulent i Danmarks Lærerforening Allan Sørensen.

"Lærernes løn stiger efter både fire, otte og tolv års ansættelse. Det har vi betalt for ved overenskomstforhandlingerne, senest i 2008. Da langt de fleste lærere er ansat en 1. august, vil en stor del af lærerne stige i løn på den dato, også selvom de ikke har skiftet stilling", siger han.

De dyre lærere bliver

I Politiken siger DLF's formand, at gennemsnitslønnen skyldes, at der bliver færre lærerstillinger.

Mange steder er der ansættelsesstop, og det vil sige, at de nyuddannede lærere med relativt set lav løn ikke kommer ind og trækker gennemsnittet ned. Ud over anciennitets-lønstigninger og fyringer har lærere efter 1. august et højere undervisningstillæg.

"Simpelthen fordi de underviser flere timer", siger Allan Sørensen.

Lærerne fik også en kompensation i forbindelse med udfasningen af ordningen om aldersreduktion.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ