Ny nordisk skole
1   373

Dorte Lange er ikke længere med i Ny Nordisk Skole

Næstformand i DLF Dorte Lange har hidtil siddet i formandskabet for Ny Nordisk Skole sammen med Lars Goldschmidt, som er direktør i Dansk Industri. Nu hvor projektet genstartes, er Dorte Lange ikke med.

Dialoggruppen for Ny Nordisk Skole holdt det sidste møde i januar i år. Fremover bliver det et såkaldt akademiråd, der kommer til at føre Ny Nordisk Skole videre. Lars B. Goldschmidt er med i det nye formandsskab sammen med Christine Antorini og skoleledernes formand Claus Hjortdal. Men Dorte Lange er ikke med. 

DLF-næstformanden ønsker ikke at gisne om, hvorfor hun ikke er inviteret med i det nye formandskab.

"Jeg har ingen kommentarer til, at jeg ikke er med. Det må ministeren kunne svare på", siger hun, men tilføjer dog: 

"Jeg kan konstatere, at lærerne på de skoler, der er med i Ny Nordisk Skole ofte ikke engang ved, at deres skole er med. Det fortæller tillidsrepræsentanterne os, så på den måde giver det måske meget god mening, at det nu er skolelederne, der er repræsenteret i det akademiske råd og ikke lærerne".

Dorte Lange mener, at den grundlæggende ide i Ny Nordisk Skole er god, men at virkeligheden for lærerne har vist sig at være en helt anden end de tanker der oprindeligt lå i projektet. 

"Det er stadig en god idé, men lige nu fylder lov 409 alt", siger hun.

opdateret 18-06-2014 16:33

Antorini: Dorte Lange er velkommen

Undervisningsminister Christine Antorini havde gerne set, at Dorte Lange fortsat var med i arbejdet omkring Ny Nordisk Skole. Hun fortæller, at Danmarks Lærerforening har valgt at lade sig repræsentere i det videre arbejde med en medarbejder fra sekretariatet. 

"Jeg har været utrolig glad for at arbejde sammen med Dorte Lange om Ny Nordisk Skole, og derfor er Danmarks Lærerforening også repræsenteret i Akademirådet. Men man har ønsket, at det er på sekretariatsniveau, og det har vi selvfølgelig respekteret", siger Christine Antorini til folkeskolen.dk.

"Jeg har skrevet til Anders Bondo i forhold til, hvordan Danmarks Lærerforening vil lade sig repræsentere. Så hvis Dorte Lange har lyst til at være med, så skal hun være velkommen: Men vi har overladt det til Danmarks Lærerforening, hvem de vil have til at repræsentere sig".

Christine Antorini glæder sig til det forestående samarbejde med skoleledernes formand Claus Hjortdal. 

"Jeg har også brug for dialogen med et formandskab, som jeg kan arbejde tæt sammen med, og derfor er jeg også glad for, at skolelederforeningen, som man jo i den grad også kan sige har en forankring ude i praksis, gerne vil indtræde i stedet for". 

Danmarks Lærerforening har endnu ikke afgjort, hvilken medarbejder i sekretariatet, der skal repræsentere foreningen i Akademirådet. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ