”Det, der bliver svært lige nu, er at få styr på enderne ude på skolerne. Hvordan lærere og ledere inden for rammerne får ført det hele ud i praksis”, siger formand for kreds 68, Henrik Hansen.

Guldborgsund: Kreds og kommune enige om samarbejde

Lærerne i Guldborgsund Kommune får fuld tilstedeværelse og ikke noget loft over undervisningstiden. Men der er mange gode tilkendegivelser i et nyt samarbejdspapir, som sætter rammerne for lærernes arbejdstid fra august, siger lærerkredsformanden.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Under de givne vilkår er jeg tilfreds", siger Henrik Hansen, der er formand for Lolland-Falster Lærerforening. 

Arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter på skolerne får fast kontortid på fire timer om ugen samt mulighed for at holde møde med kredsen i arbejdstiden.

Lærerne i Vejle og Guldborgsund får fuld tilstedeværelse

"Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, og det er et resultat af det gode samarbejde, vi har med uddannelsesafdelingen i kommunen", siger Henrik Hansen.

Derudover sender kommunen et klart signal om, at samarbejde er vejen frem, mener Henrik Hansen.

Ingen tid til forberedelse 

Lærerne skal arbejde gennemsnitligt 40 timer om ugen fordelt på 42 ugers arbejde. Der er ikke afsat tid til forberedelse af undervisning i samarbejdspapiret.

"Det, der bliver svært lige nu, er at få styr på enderne ude på skolerne. Hvordan lærere og ledere inden for rammerne får ført det hele ud i praksis", siger Henrik Hansen.