Kortlægning: Skoler bør undersøges for PCB

Miljøgiften PCB er væsentligt mere udbredt i danske bygninger end hidtil antaget, og især skoler bygget fra 1950 til 1977 bør undersøges. PCB findes nemlig i højere koncentration i skoler end i andre offentlige bygninger, viser en kortlægning fra Energistyrelsen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I alt er 352 bygninger med i den kortlægning, som Energistyrelsen netop har offentliggjort. Den gode nyhed er, at man i mange tilfælde kan vente med at renovere, ind til bygningen alligevel skulle renoveres. Men samtidig har det vist sig, at miljøgiften PCB findes i højere koncentrationer i skoler.

"Skoler er en gruppe af bygninger med en særlig høj hyppighed af fuger med højt PCB-indhold, og hyppigheden af bygninger med PCB-koncentrationer over Sundhedsstyrelsens aktionsniveauer for PCB i indeluft er også markant højere for skolerne end for andre offentlige institutioner. Resultaterne peger på, at skoler fra perioden, som ikke allerede er undersøgt for PCB, bør have en meget høj prioritet", står der i kortlægningen.

Ud af 87 undersøgte skoler i landet er der fundet højere koncentrationer af miljøgiften i 31 procent af dem.

 

Læs mere

Læs kortlægningen fra Energistyrelsen