DLF-kongres '13
0   1012

Delegeret: Der er mange ubesvarede spørgsmål om reformen

For delegeret på DLF's kongres Helge Christiansen og hans kollegaer på Farstrup Skole i Nordjylland er der mange spørgsmål, der trænger sig på efter forårets lockout, lovindgreb og folkeskolereform. Hvordan skal undervisningen tilrettelægges, og hvordan vil skolelederen lede?

"Humøret på lærerværelset er ikke så højt ved starten af det her skoleår, som det plejer at være. Forårets overgreb fra politikerne har sat sine spor. Lige nu er lærerne afventende, og de er spændte på, hvordan skolelederne vil udmønte deres nye lederrolle", fortæller Helge Christiansen, der er delegeret for Aalborg Lærerforening og underviser i dansk på Farstrup Skole.

Han oplever, at der trænger sig mange spørgsmål på ude på lærerværelset.

"Hvordan skal vi klare en øget mængde undervisning, når den skal være velforberedt, og der samtidig stilles øgede krav om større faglighed, en anderledes og spændende skole, inklusion, it-indsats og samarbejde med andre aktører? Samtidig har vi svært ved at se, hvor den øgede efteruddannelse skal komme fra. Og hvad med de gode fysiske rammer, der er en forudsætning for at føre den ambitiøse folkeskolereform ud i livet? Vil skolelederne samarbejde med lærerne om at aftale nogle fornuftige rammer, så krav og resurser følges ad, og vi undgår sygemeldte lærere med stress?", spørger Helge Christiansen.

Selvom spørgsmålene står ubesvarede, så er Helge Christiansen optimistisk - men han har også en forventning om, at der snart sker noget konkret.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi skal nok komme videre, vi kan ikke lade være, når vi kommer ud i klassen til børnene. Men det kræver, at man fra arbejdsgivers side holder op med at tale i floskler og er parat til at drøfte skolen og tilrettelægge arbejdet ud fra den virkelighed, der er. Det er fine ord, der bliver brugt af kommunalpolitikere, KL og ministre, men vi skal have tingene ned på jorden, så vi kan transformere det til virkeligheden. Lige nu er der ingen sammenhæng mellem de fine ord, og virkeligheden ude på skolerne".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ