Pia Jessen er delegeret på Danmarks Lærerforenings Kongres 2013. Hun har brugt sommerferien på at læge forårets sår, så hun er klar til at fat på folkeskolereformen sammen med kolleger og ledelsen.

Delegeret: Vi har været mærket af foråret alle sammen

Børnehaveklasseleder Pia Jessen, som er delegeret på DLF's kongres, har brugt sommerferien på at samle ny energi efter forårets strabadser. Nu er hun og kollegerne klar til at snakke lærerarbejdspladser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forårets lockout, lovindgreb og folkeskolereform har påvirket børnehaveklaseleder og formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen.

"Vi har været mærket af det alle sammen. Det har været en hård tid, og det krævede, at man skulle komme lidt til kræfter igen - der var nogle sår, der skulle heles", fortæller Pia Jessen, der underviser på Horne Skole.

Selvom foråret ligger i baghovedet, så har Pia Jessen samlet ny energi til skoleåret. 

"Efter sommerferien har der været ny energi, og vi prøver at se fremad, men samtidig mærker vi da også, at fokus er lagt på den nye folkeskolereform fra ledelsens og kommunens side. Lige fra skoleårets start har alle medarbejdere været til et fællesmøde på skolen, hvor der kom en optakt til skolereformen og et debatmøde".  

Delegeret: Ændringer i folkeskolen kræver tryghed

Netop snakken om tilstedeværelse har fået nogle af Pia Jessens kolleger til at tage forskud på de nye arbejdstidsregler.

"Jeg oplever, at der er kolleger, der prøver at udmønte mere tilstedeværelse på skolen. De prøver at være til stede på skolen om eftermiddagen og lave forberedelsen der. Men oplevelsen er, at vi ikke har arbejdsforhold eller -pladser, der duer til det. Det duer ikke at sidde i et hjørne af lærerværelset og skulle forberede sig, når der samtidig sidder lærere og spiser frokost og holder deres frikvarter", siger Pia Jessen og fortæller, at lærerne er blevet lovet arbejdspladser på skolen. Et nuværende it-lokale til undervisning skal efter planen ombygges i løbet af skoleåret til lærerarbejdsplads.