Jonas (alexandre Villaume til venstre) var skoleleder på naboskolen. Nu er han kollega til Rita (Mille Dinesen i midten), og flirter også lidt med hende, mens hun fortsat har et stormfuldt forhold til skoleleder Rasmus (Carsten Bjørnlund til højre)

Rita vender tilbage – vær med til den eksklusive forpremiere

Folkeskolelæreren Rita kæmper endnu engang for at få styr på både privat- og arbejdsliv, når Tv2 den 11. september blænder op for anden sæson af den prisbelønnede tv-serie. Men folkeskolen.dk’s lærer-læsere får allerede i dag mulighed for at se sæsonens første afsnit.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Danmarks sejeste folkeskolelærer har hverken mistet sin vilje til at kæmpe med næb og kløer for sine elever eller gå frygtløs ind i konflikter med bureaukratiske og lidt for velmenende kolleger på en folkeskole fyldt med hverdagens dramaer. Men Rita har lært af sin fortid og forsøger at blive lidt mere normal og voksen. Det får dramatiske konsekvenser for hende og andre, da hun lægger bevidste bånd på sin natur og sætter sig selv i situationer, hvor hun kan blive såret af et andet menneske", lyder TV2's intro til anden sæson af "Rita".

Anmeldelse: Rita er alene

Ligesom sidste år har TV2 givet mulighed for, at Ritas kolleger på de danske lærerværelser kan komme til eksklusiv snigpremiere. Hvis du er oprettet som bruger af folkeskolen.dk og modtager det ugentlige nyhedsbrev fra redaktionen, vil du i dag ved  middagstid modtage et nyhedsbrev med et link og en kode til at se det første afsnit to uger før premieren i tv.

Simon Spies som lærer

Folkeskolen interviewede manuskriptforfatter Christian Torpe ved premieren på "Rita" sidste år.

"Oppe i mit hoved har jeg altid set hende, lidt som hvis Simon Spies havde været folkeskolelærer. Typen, der bare siger sin mening og bagefter æder konsekvenserne af det. Det kommer der selvfølgelig noget sjovt ud af", fortalte han.

Lærerne får deres egen tv-serie

Rita spilles af Mille Dinesen, som blev hædret med prisen "Den gyldne nymfe" ved den internationale tv-festival i Monte Carlo for rollen. Ellen Hillingsø, Peter Gantzler og Carsten Bjørnlund er kolleger på skolen, som er indrettet i det nedlagte Statens Pædagogiske Forsøgscenter i Rødovre, mens Tommy Kenter, Alexandre Willaume og Kristian Halken er nye på rollelisten. Unge Lasse Fogelstrøm, der debuterede som Mads Mikkelsens søn i "Jagten", spiller drengen Mads fra Ritas klasse, som hun kæmper for at få ud af den skal, han gemmer sig bag.

Se traileren her - eller gå til forpremiere via nyhedsbrevet senere i dag.