DLF
0   579

Lockout fører til nyt parti

Forenede Demokrater er navnet på et nyt parti, som officielt blev stiftet i går. Partiet er startet på baggrund af lærerkonflikten, men indbyder alle til at være med. Målet er at få demokratiet tættere på borgerne.

Hovedstyrelsesmedlem i DLF Birgitte Baktoft er valgt ind i partiets bestyrelse på partiets stiftende generalforsamling i Odense.  Hun fortæller, at ideen til partiet opstod under lockouten af lærerne.

"Partiet er startet på baggrund af lærerkonflikten. Det begyndte under lockouten, hvor nogle lærere mødtes på Facebook og begyndte at snakke om, at der måtte ske noget nyt. Indtil nu har det været en lukket Facebook-gruppe, hvor interesserede kan blive lukket ind. Her er blevet diskuteret økonomi, offentlig styring, miljø. Der er lavet en række principper, som så skal danne baggrund for et partiprogram, som skal laves henover sommeren", siger Birgitte Baktoft.

Artiklen fortsætter under banneret

Forenede Demokrater vil have demokrati tæt på borgerne
På Facebook bliver en lang række emner heftigt debatteret mellem de godt 1860 medlemmer af gruppen. Fælles for de fleste er det store fokus på demokrati.  
"Vi vil have demokratiet tilbage i Danmark. Vi kan se, at embedsmændene får større og større magt fremfor de folkevalgte politikere. Vi vil have politikere tilbage til magten, for vi kan ikke stemme på spindoktorerne. Nærdemokratiet skal styrkes, så borgerne bliver sat i centrum. Vi vil have en større dialog mellem folkevalgte og borgerne".

Ikke kun et lærer-parti
Et andet hovedstyrelsesmedlem i DLF, Niels Munkholm, var dirigent ved generalforsamlingen, og mange af medlemmerne i Facebook-gruppen er lærere. Den nye formand Vivi Borgen er også lærer på en skole i Gribskov.
Men partiet er for alle, lyder det fra Birgitte Baktoft.

Partiets 12 principper

1. Styrkelse af folkestyret og nærdemokrati

2. Opgør med New Public Management

3. Grøn Vækst

4. Tillid frem for kontrol i den offentlige sektor

5. Bæredygtigt Danmark

6. Åben og gennemsigtig administration

7. En Stærk Offentlig Sektor

8. Fælles finansiering af Velfærden

9. Flest muligt i arbejde

10. Et fleksibelt og velorganiseret arbejdsmarked

11. Dansk kultur er mangfoldig

12. Danmark er ikke alene i verden


"Det er ikke meningen, at det skal være et lærerparti. Der skal alle mulige andre med. Men det er lærere, der har startet det. En af udfordringerne er at få bredt det ud til andre. Allerede nu er der økonomer, ingienører og skatteteknikere med, men vi skal have flere med".

Forenede Demokrater vil stille op til kommunalvalget
Partiet håber at have en partiorganisation klar, så folk allerede ved kommunalvalget den 19. november kan sætte kryds ved Forenede Demokrater. Desuden skal partiet i gang med at samle de 20.000 underskrifter, som er nødvendige for at blive opstillingsberettiget til Folketinget.
Og lige den del kræver en del penge, som partiet endnu ikke har.
"Det er en stor procedure at samle underskrifter, og bare det at samle underskrifterne koster partiet 200.000 kroner i porto, fordi underskrifterne skal tjekkes i CPR-registret og så sendes til dem, der har skrevet under. Når underskriverne modtager brevet, skal de skrive under igen, og sende underskriften til partiet - først da er den gældende".

Vil man vide mere om partiet, kan man søge om at blive medlem af Forenede Demokraters lukkede gruppe på Facebook. Partiet har også en hjemmeside, som er under opbygning.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ