DLF vil sikre solidaritet mellem medlemsgrupper

Formand for Organisationsudvalget Per Sand erkender, at DLF under lockouten kunne have været mere direkte i informationen til forskellige medlemsgrupper. Derfor vil DLF sætte fokus på forskellige medlemgruppers særlige forhold.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har fået trykprøvet vores konfliktberedskab og må nu justere og korrigere de steder, der er behov for det. Vi har på vores ekstraordinære kongres netop besluttet, at vi gennem en række møder og analyser vil se på de forskellige medlemsgrupper. Hvis det er nødvendigt vil vi foreslå justeringer og ændringer på det organisatoriske område", siger Per Sand.

Baggrunden for kongressens beslutning er, at ikke alle DLF-medlemmer har oplevet, at de var en del af konflikten med arbejdsgiverne.

Sosu-elever kommer i klemme

Alle betaler solidarisk

Per Sand har oplevet, at medlemmer forsøger at forklare, hvorfor de ikke skal betale konfliktkontingent, fordi de tilhører en speciel medlemsgruppe.

"Hovedstyrelsen besluttede på et ret tidligt tidspunkt et solidaritetsprincip, der gælder alle medlemmer. Så vel lockoutede som ikke lockoutede", siger Per Sand.

 DLF kunne give mere præcis information 

 Men samtidig erkender Per Sand også, at DLF kunne have givet mere præcis information til enkelte medlemsgrupper - så som tjenestemænd og ikke-lockoutede medlemmer, der måtte passe deres arbejde under konflikten.

"Men også til Landskredsmedlemmer, ansatte i Fødevarestyrelsen, ministerier og andre. Vi har også medlemmer, der er ansat i enkeltmandsstillinger i kommunerne, for hvem det måske har været en mere perifær konflikt", siger Per Sand og peger også på UU-vejledere, som allerede nu arbejder efter en arbejdstidsaftale, der ligner regeringens lov.

 

Powered by Labrador CMS