OK13
0   269

Lederen skal bestemme over lærernes arbejdstid

Fra august 2014 bestemmer lederen over lærernes arbejdstid. Men den 43 (rettet d. 13/5-2013) sider lange lov, som skal danne rammen om lærernes arbejdstid, har også en række beskyttelseshensigter.

Fuld tilstedeværelse på skolen, ingen seniorordning i vente til yngre lærere og mulighed for differentieret forberedelse. Det er nogle af de umiddelbare konsekvenser, der venter lærerne, efter at Folketinget vedtog den 43 (rettet d. 13/5 - 2013) sider lange lov, som skal danne rammen om lærernes arbejdsliv efter sommerferien 2014.

Om lovindgrebet

Lærerne kommer på tjenestemændenes arbejdstidsaftale, med den ændring at lærerne skal arbejde efter årsnorm i stedet for månedsnorm. Reglerne træder i kraft 1. august 2014.

Derefter er der:

• Regler for, hvordan arbejdstiden opgøres.

• Timebaseret opgørelse af arbejdstiden.

• Ulempegodtgørelse for arbejde på skæve tidspunkter.

Loven beskriver særligt værn for lærerne:

• Arbejdet skal normalt tilrettelægges i dagtimerne på hverdage.

• Den daglige arbejdstid skal så vidt muligt være samlet.

• Skoleledelsen udarbejder en opgaveoversigt til lærerne, som overordnet skal angive årets arbejdsopgaver.

• Opgaveoversigten skal udarbejdes på basis af en dialog mellem lærer og ledelse.

• Hvis der i løbet af året skal ændres væsentligt i opgaverne, skal det drøftes mellem ledelse og lærer.

Udfasning af aldersreduktion

Lærere, der er fyldt 57 år den 31. juli 2013, beholder retten til 175 timers betalt frihed om året.

Lærere i alderen 50-56 år per 31. juli 2013 får, når de fylder 60, mulighed for at gå ned i arbejdstid med en tilsvarende lønnedgang.

For lærere, der ikke er fyldt 50 år per 31. juli, bortfalder aldersreduktionen.

Lønkompensation

Der gives lønkompensation på knap 225 millioner kroner til lærerne i folkeskolen. Lønkompensationen bliver holdt uden for reguleringsordningen og påvirker ikke de øvrige offentligt ansattes løn. Tillægget kommer til at betyde, at lærerne før skat får omkring 250 kroner mere om måneden plus pension.

Puljer

DLF er inviteret med i et partssamarbejde, som skal opstille pejlemærker til, hvordan den milliard, som regeringen har afsat til efteruddannelse, skal udmøntes.

Derudover afsætter loven 20 millioner kroner i 2013 og 2014 til at understøtte, at ledere, tillidsrepræsentanter og lærere i fællesskab udvikler tillidsfuldt samarbejde og godt arbejdsmiljø.

Kilde: Lov om forlængelse og fornyelse af kollektive overenskomster og aftaler for visse grupper af ansatte på det offentlige område

Lærerne bliver omfattet af regler, der ligner arbejdstidsreglerne for statens tjenestemænd. Dog er der den forskel, at tjenestemændenes arbejde opgøres månedsvis, mens lærernes skal opgøres efter en årsnorm. Skolelederne skal fremover i højere grad end i dag lede og fordele arbejdet. Lederen er forpligtet til at sikre, at den enkelte lærer har en opgaveoversigt, som overordnet skal angive årets arbejdsopgaver - oversigten kan dog laves om i løbet af året. I lovforslaget står, at arbejdstiden så vidt muligt skal placeres samlet. Læreren får modsat nu fuld tilstedeværelse på arbejdspladsen. Arbejdstiden beregnes fra det tidspunkt, hvor læreren møder på skolen, til det tidspunkt, læreren forlader skolen. Som udgangspunkt er læreren altså på skolen hele arbejdstiden, men loven åbner mulighed for, at der indgås lokale aftaler, hvor man kan supplere eller fravige bestemmelser.

Artiklen fortsætter under banneret

Loven slår fast, at hvis en fuldtidsansat lærer arbejder mere end 1.924 timer om året, så vil de overskydende timer udløse enten afspadsering eller løn med et tillæg på 50 procent. Lærerne får også et tillæg, hvis arbejdstiden bliver placeret efter klokken 17.00 eller i weekenden.

Loven beskriver, at man på skolerne eller i kommunerne kan vælge at etablere et tidsregistreringssystem, som lederen kan bruge til at danne et overblik over lærernes arbejdstid - lærerne kan også selv bruge systemet til at få overblik over deres arbejdstid.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ