OK13
2   185

Mor ved forældreaktion: Forældrene kan stoppe konflikten

Rørte lærere fik støttende ord fra forældre og knus fra elever ved støtteaktion på Amager. Bag aktionen står to mødre, der vil have forældre til at markere sig i konflikten.

En rand af lockoutramte i alle aldre kredser omkring et langbord med hjemmebagte boller, wienerbrød og kaffe. Bagved er den skole, som ingen har dem har været på i flere uger. På hegnet omkring skolegården står "Kære lærere, vi savner jer". Det er en hilsen fra forældrene, der har taget initiativ til arrangementet.

"Det her er ikke en aktion, der tager politisk stilling til konflikten, men den skal derimod vise lærerne, at de er savnede, og at vi forældre også gerne vil gøre en indsats for at slutte konflikten", fortæller Signe Holm, der er mor til fire børn på skolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Mange forældre er mødt op med morgenbrød, og Signe Holm er positivt overrasket over det store fremmøde. Idéen opstod spontant sammen med en anden forælder, og de besluttede at gøre ord til handling.

"Man har ikke set mange reaktioner fra forældre de første uger af lockouten, men jeg tror, det er os forældre, der kan rykke denne her konflikt mod en afslutning. Børnene savner deres skole og det begynder også at tære psykisk på lærerne. Jeg tror, det er vigtigt, at vi sender et signal om, at vi ikke har vænnet os til lockouten ", siger Signe Holm.

Vigtigt for lærerne
Næsten alle skolens 18 lockoutramte lærere er mødt op. Sammen med forældre og børn fylder de det meste af fortovet foran skolen. Ikke-konfliktede lærere må bane sig vej gennem mængden for at komme på arbejde. De uddeler knus og trøstende ord til kollegaerne med gule lockoutskærfer 

En af de konfliktede lærere er Dorte Madsen, der er glad for forældrenes støtte.

"Det betyder utroligt meget, at de støtter os og fortæller, at de savner os. De går ikke ind og tager politisk stilling, og det er rigtig godt, for så kan alle forældre være med. Deres støtte er rigtig vigtig i tredje uge, hvor det virkelig ikke er sjovt at være lockoutet længere. Vi har haft mange læreraktiviteter indtil nu, men det bliver sværere og sværere at holde gejsten oppe", siger Dorte Madsen, der blandt andet er lærer i en 9. klasse.

Imens får to piger øje på deres lærer Betina Lott, som de slår armene om. "Vi ses forhåbentlig snart", siger hun til pigerne og sætter sig på hug for at gengælde knuset.

"Det er virkelig dejligt at se dem. Det er lige før, det trækker tårer", siger lærer Betina Lott.

Flere aktiviteter fremover
"Vi tænker på jer", råber en mor til farvel mod lærer Betina Lott. De lockoutramte børn og voksne begynder at spredes, og snart vil der igen være stille og tomt foran Sundbyøster Skole. Initiativtager Signe Holm håber, at det ikke bliver det sidste arrangement.   

"Jeg kan mærke, at opbakningen har betydet meget for lærerne. Det er tydeligt for mig, at forældrenes utilfredshed begynder at røre på sig på flere skoler, og hvis konflikten fortsætter, vil vi gerne lave flere af denne slags arrangementer", siger Signe Holm.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ