Debat

Svar til Elisabeth Rift

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Åbent brev til Anders Bondo Christensen

Danmarks Lærerforening har brugt mange kræfter på at dokumentere de massive besparelser, der er gennemført i folkeskolen, eksempelvis at der er sparet næsten tre milliarder kroner i løbet af få år, og antallet af lærerstillinger er reduceret med cirka ti procent, mens elevtallet er faldet med to procent.

Vi har fulgt hele inklusionsdagsordenen tæt og dokumenteret, at mange kommuner har brugt denne til en ren spareøvelse. Halvdelen af kommunerne har end ikke lavet en plan for, hvordan de vil løse opgaven, som de overtog 1. august. Vi har gennem undersøgelser blandt lærere og forældre dokumenteret, at udfordringen i mange tilfælde helt og holdent overlades til den enkelte lærer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det vil vi alt sammen blive ved med, men samtidig vil vi give vores bud på, hvad politikerne bør medtage i en kommende reform. Det var det, vi gjorde med vores annoncer i aviserne. Det ene udelukker ikke det andet.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF