Anmeldelse Dansk udskoling
0   213

Poetry slam

- poesiens kampsport

Poetry slam

Fakta


Titel
Poetry slam

Forfatter
Frank Langmack

ISBN
9788723039965

Pris
185

Sider
120

Serie
Tid til dansk i overbygningen

Forlag
Alinea

”Digte er svære. Lyrik er kedeligt. Bare jeg ikke trækker et digt til eksamen”. Sådan har de ældste elever tit sagt om lyrik. Men stifter eleverne bekendtskab med genren ved at arbejde med dette meget spændende materiale, bliver det hverken kedeligt eller svært.

Artiklen fortsætter under banneret

”Poetry slam er en hybrid - en blanding af digtoplæsning, kunstskøjteløb og boksning”, skriver forfatteren, som selv er en såkaldt slammer, i sit forord. Selv om det måske kan lyde som en lidt smart definition, så er der megen viden og utrolig mange spændende opgaver at hente her.

Der lægges således op til, at der blandt meget andet arbejdes med oplæsning, samspillet mellem sprog, indhold og genre, analyse af ny og ældre dansk lyrik, fortælleteknikker og virkemidler. For eksempel er der opgaver, der handler om komposition, association, besjæling, assonans, metafor, inferens, allitteration, intonation - for blot at nævne nogle stykker.

Teksterne er ikke kun poetry slam, der er også digte af Emil Aarestrup, Kristen Bjørnkjær, Poul Borum, Halfdan Rasmussen og Jens August Schade.

”Poetry slam - poesiens kampsport” er en del af systemet ”Tid til dansk i overbygningen”. Det betyder, at der lægges op til brug af portfolio og logbog, der er tydelige målbeskrivelser for hvert kapitel, oplæg til evaluering og fakta- eller fagbokse med definitioner og forklaringer.

Med bogen er der skabt en ny og engagerende genvej til den genre, som mange elever synes er vanskelig. Med en omskrivning af et citat fra bogen, ”Poetry slam giver digtene tilbage til folket, fuck eliten”, kunne man sige, at med ”Poetry slam” giver man digtene tilbage til eleverne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.667 andre er allerede tilmeldt