Tosprogede
0   508

Amager Fælled Skole får Den Gyldne Pegepind for at vende bøtten

Amager Fælled Skole er blevet en populær skole med stor lokal søgning og masser af medieopmærksomhed. Fem års intensiv indsats bliver nu belønnet med Københavns Lærerforenings pris Den Gyldne Pegepind.

Skoleleder Yasar Cakmak har sammen med den øvrige ledelse og et hårdtarbejdende personale formået at få flere elever til skolen og få elevsammensætningen til at afspejle den multikulturelle lokale befolkning. Antallet af tosprogede elever er faldet fra omkring 40 procent til i omegnen af 30.

Skolens motto er Faglighed x Trivsel = Attraktiv Skole. Og eleverne har derfor også fået større indflydelse. Det er lykkedes at skabe engagement, professionalisme og højt humør, og skolen har fået et rigtig godt ry i kvarteret.

Amager Fælled Skole er sundhedsprofilskole og madskole. Der er indrettet et produktionskøkken, hvor der ifølge Københavns Lærerforneings begrundelse for prisen, bliver laves mirakler hver dag. Børnene lærer meget af arbejdet i køkkenet med to dygtige kokke, og kantinen summer af gode samtaler og nydelse af de lækre retter. Skolen har også fået gastronomen Claus Meyer til at være inspirerende muse for skolen.

Amager Fælled får kollegernes pris for "forbilledlig ledelse, godt samarbejde med hele personalet og for hårdt arbejde med stor begejstring til gavn for hele kvarteret".

Artiklen fortsætter under banneret

KLF´s Gyldne Pegepind uddeles hvert år på Københavns Lærerforenings generalforsamling − i år for 18. gang 28. oktober. Formålet med prisen på 10.000 skattefrie kroner er at sætte fokus på hovedstadens folkeskole, at styrke initiativer og belønne ildsjæle.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
930 andre er allerede tilmeldt