Eleverne på Amager Fælled Skole er med i køkkenet

Amager Fælled Skole får Den Gyldne Pegepind for at vende bøtten

Amager Fælled Skole er blevet en populær skole med stor lokal søgning og masser af medieopmærksomhed. Fem års intensiv indsats bliver nu belønnet med Københavns Lærerforenings pris Den Gyldne Pegepind.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleleder Yasar Cakmak har sammen med den øvrige ledelse og et hårdtarbejdende personale formået at få flere elever til skolen og få elevsammensætningen til at afspejle den multikulturelle lokale befolkning. Antallet af tosprogede elever er faldet fra omkring 40 procent til i omegnen af 30.

Skolens motto er Faglighed x Trivsel = Attraktiv Skole. Og eleverne har derfor også fået større indflydelse. Det er lykkedes at skabe engagement, professionalisme og højt humør, og skolen har fået et rigtig godt ry i kvarteret.

Amager Fælled Skole er sundhedsprofilskole og madskole. Der er indrettet et produktionskøkken, hvor der ifølge Københavns Lærerforneings begrundelse for prisen, bliver laves mirakler hver dag. Børnene lærer meget af arbejdet i køkkenet med to dygtige kokke, og kantinen summer af gode samtaler og nydelse af de lækre retter. Skolen har også fået gastronomen Claus Meyer til at være inspirerende muse for skolen.

Amager Fælled får kollegernes pris for "forbilledlig ledelse, godt samarbejde med hele personalet og for hårdt arbejde med stor begejstring til gavn for hele kvarteret".

KLF´s Gyldne Pegepind uddeles hvert år på Københavns Lærerforenings generalforsamling − i år for 18. gang 28. oktober. Formålet med prisen på 10.000 skattefrie kroner er at sætte fokus på hovedstadens folkeskole, at styrke initiativer og belønne ildsjæle.