Anmeldelse Tosprogede
0   187

KvaN - Integration i skolen

Fakta<p>65 kroner</p><br /><p>Årsabonnement: 3 numre - 160 kroner</p><br /><p>Forlag: Kvan</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Hvad er problemet, spørger Jean Fischer på en måde, der umiddelbart er tvetydig. Men hans artikel er ikke en hverdagspræget afvisning af, at der overhovedet skulle være problemer i integration. Det er en solid redegørelse for multikulturalismen som teori og politisk strategi med historiske eksempler fra især USA. Fischer beretter om denne smeltedigels forsøg på at lette sin dårlige samvittighed over for slavernes og indianernes efterkommere, blandt andet ved at kanonisere ethvert mindretals kultur og positiv særbehandling ved besættelse af stillinger. Begge initiativer havde voldsomme negative bivirkninger, og ideen er nu stort set forladt.

Dette nummer rummer en god række artikler om forskellige problemer - men også solstrålehistorier - i forbindelse med den vanskelige integration: Nourreddine Bougessas skriver med teoretisk tilgang om forskellige former for integration, Inge Liengaard om betydningen af muslimske indvandreres forståelse af deres religion, og hvilken betydning det har for deres relation til det omkringliggende samfund, og John Rydahl om hvordan religionsfagets skiftende regelsæt fra 1937 til i dag har forholdt sig til en mulig integration for ikke-kristne borgere. Dertil tankevækkende indlæg fra folk, der kender skolens betingelser i praksis.

Konceptet for tidsskriftet er temanumre med udgangspunkt i folkeskolens fag eller overgribende problemstillinger. Der er altid artikler af interesse for mindst en gruppe af skolens lærere. Der er sådan set ingen grund til, at skolen ikke skulle abonnere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
609 andre er allerede tilmeldt