Anmeldelse Klasseledelse
1   103

Hvordan hjælper vi børn med inkontinens?

Børn & inkontinens

Fakta<p>32 sider</p><br /><p>Kan købes via patientorganisationen Kontinensforeningen</p><br /><p>www.kontinens.dk</p><br /><p>Telefon 3332 5274 - eller info@kontinens.dk</p><br /><p>Forlag: Kontinensforeningen</p>

Ifølge fremmedordbogen betyder kontinens mådehold og afholdenhed foruden altså det, dette lille hæfte handler om: evnen til at tilbageholde urin og afføring. Så i foreningens navn indgår altså dens målsætning, da problemerne er inkontinens.

Artiklen fortsætter under banneret

Da jeg i sin tid begyndte i en ny skole, kom jeg til at sidde ved siden af »Lorte-Leif«. Ja, det hed han ikke, men første led er autentisk nok. Der var ikke andre pladser, og en dag gik det galt, og så kom min sidekammerat ikke mere. Jeg ved ikke, hvad der skete, men havde det været i dag, havde både Leif, hans lærere og forældre haft nogen med forstand på emnet at henvende sig til. For problemet er åbenbart ikke bare utåleligt for de ramte, men tillige kompliceret. Og ifølge brevet, som fulgte med hæftet, lider flere end 50.000 børn og unge af inkontinensproblemer. Det tror man nu gerne, når man ser, hvor svært mange unge har det med kontinensen i weekenden, og hvor ofte man ser trængende ugenert tisse i det offentlige rum men det er måske en helt anden sag?

I hæftet, som vil kunne være til gavn for lærere, der har en patient i klassen, redegøres for både de fysiske og psykiske gener ved problemet i indlæg, hvor forældre og lærere kommer til orde, der gives nøgtern information og gode råd, og der er adresser på steder, hvor man kan få hjælp. Rigshospitalets hedder såmænd Tørdokken.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ