Uvaccinerede elever og lærere kan få testkit med hjem i juleferien

Elever og ansatte, der er uvaccinerede og ikke tidligere har været smitte, vil mange steder kunne få testkit med hjem i juleferien ferien, lyder det fra undervisningsministeren.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forsøget på at holde smittetrykket nede indføres mulighed for, at nogle skoleelever og ansatte på skolerne kan få mulighed for at coronateste sig selv derhjemme i juleferien.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) fortæller, at initiativet er rettet mod dem, der enten ikke er vaccineret eller ikke tidligere har været smittet.

"Budskabet fra sundhedsmyndighederne er klart: Omikron har ændret spillereglerne. Det er vigtigt, at vi spiller på så mange tangenter som muligt for at få bugt med smitten over jul, så vi er klar til at slå skolens døre op i det nye år", siger ministeren i en pressemeddelelse.

Styrelsen for Forsyningssikkerhed og Region Midtjylland indkøber selvtestkits, og det er derefter op til den enkelte kommune at bestille det nødvendige selvtest til skolerne og dagtilbuddene.

Det er op til den enkelte kommune at tilrettelægge, hvordan elever og medarbejdere får adgang til selvtest.

Coronasmitten blandt lærere stiger fo