Elever får mulighed for at selvteste sig derhjemme

Elever, som ikke vaccinerede eller tidligere smittede, skal fremover kunne få uddelt antigenselvtestkit på skolerne, som de tager med hjem.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu skal elever kunne teste sig selv derhjemme udover de test, de bliver tilbudt på skolen.

Det er regeringen og KL blevet enige om, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Det fremgår, at elever fra 1. klasse og op, som ikke er vaccinerede eller tidligere smittede, kan få uddelt antigenselvtestkit på skolerne, som de tager med hjem.

Eleven kan så enten alene eller i fællesskab med forældrene foretage testen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ved et positivt svar ringer til Smitteopsporing i Styrelsen for Patientsikkerhed, som kan henvise til en opfølgende PCR-test.

Først ved positivt svar på PCR-testen sættes der gang i kontaktopsporing.

Nogle lærere skal nu vise coronapas for at kunne arbejde 

Testen vil kunne bruges i stedet for de screeningstest og 0.-dagstest, som eleverne kan få taget på skolen, men vil ikke kunne bruges i stedet for PCR-testen på 4.- og 6.-dagen, hvis eleven er blevet nær kontakt i skolen.

Selvtest indberettes ikke, og resultatet kommer derfor ikke til at fremgå på sundhed.dk eller i coronapasset.

Det fremgår, at der er behov for en indfasningsperiode, så selvtestene vil være tilgængelige i starten af december "eller snarest derefter".

Nu kan vaccinerede lærere i Holbæk igen blive testet