Anmeldelse Ordblind/læsesvag
0   26

Guide til en god skole for ordblinde og deres klassekammerater

Den ordblindevenlige skole er en god skole for alle elever, fastslår forfatterne til denne bog, som udmærker sig ved at medtænke elevernes liv efter grundskolen.

Grundsten til en ordblindevenlig skole

Fakta


Titel
Grundsten til en ordblindevenlig skole

Forfatter
Birgit Dilling Jandorf, Karl-Åge Andreasen

Pris
350

Sider
218

Forlag
Akademisk Forlag

Titlen på Birgit Dilling Jandorf og Karl-Åge Andreasens bog "Grundsten til en ordblindevenlig skole" er nærmest blevet et begreb i folkeskolen. Begrebet ordblindevenlig skole markerer en pædagogisk norm, der handler om, at skolen i videst muligt omfang skal tage hensyn til ordblinde elever ved at tage opgaven alvorligt. Den ordblindevenlige skoles opgave bliver at møde eleverne med en struktur og en læsepædagogik, der giver dem mulighed for at udvikle sig bedst muligt fagligt på lige fod med alle andre elever. Bogen introducerer sågar et barometer, der skal illustrere skolens ordblindevenlighed ved at fokusere på specifik viden og vejledere, læse- og skriveteknologi, planlægning og gennemførelse af undervisning, identifikation og beskrivelse af indsatser samt en opmærksomhed rettet mod ungdomsuddannelserne.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogens indhold favner ekstremt bredt, forstået på den måde at de første indledende kapitler handler om definition af ordblindhed og sproglige vanskeligheder samt andre indlæringsvanskeligheder. Derefter beskriver bogen tegn på ordblindhed, testning og forskellige interventionsmuligheder for at slutte med et kapitel, der omhandler overgangen fra folkeskolen til ungdomsuddannelserne. Specielt overgangen fra folkeskolen til videre uddannelse er et yderst relevant kapitel, da dette perspektiv ofte ikke belyses i de mange udgivelser om ordblindhed, der kommer på markedet. Kapitlet er relevant, fordi ordblindhed følger eleverne, også når de forlader folkeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.562 andre er allerede tilmeldt