Anmeldelse Ordblind/læsesvag
0   47

Arbejd med hukommelsen

Godt helbred og en dårlig hukommelse siges at være lykkens forudsætninger. Men skal der læres noget, er der grænser for, hvor dårlig hukommelsen må være, og heldigvis kan den trænes.

Hukommelsesstrategier

Fakta


Titel
Hukommelsesstrategier

Forfatter
Trine Trentemøller

Pris
250

Sider
104

Serie
Lyst og læring

Forlag
Akademisk Forlag

Trine Trentemøller sætter med sin udgivelse ”Hukommelsesstrategier – for børn med dysleksi og andre læringsforudsætninger” fokus på det grundlæggende problem for læreren; at eleverne tilsyneladende ikke kan huske det, læreren lige har gennemgået. Det skaber i sagens natur frustration hos læreren, for hvad skal man gøre? Dette spørgsmål forsøger udgivelsen at svare på ved blandt andet at sætte fokus på hukommelsens komponenter, arbejdshukommelse og ikke mindst strategier og hukommelsesteknikker, som kan understøtte elevernes arbejde med at blive bedre til at huske. Udgivelsen sætter fokus på hukommelse i et generelt perspektiv, men er særlig optaget af de udfordringer, som ordblinde og elever med andre læringsudfordringer kæmper med.

Artiklen fortsætter under banneret

Et gennemgående træk ved kapitlerne i bogen er, at de enten eksemplificerer udfordringerne igennem kapitlerne eller inddeles med en case, der rammesætter kapitlets indhold ved at fokusere på de genkendelige udfordringer med elevernes hukommelse, som lærerne kan genkende. Med afsæt i de forskellige cases behandler bogen udfordringer i et tilgængeligt teoretisk perspektiv. Det teoretiske perspektiv i bogen forfølger forfatteren ved at lave yderst velegnede øvelser, som læreren kan anvende i undervisningen for at styrke elevernes hukommelse.

Udgivelsens praktiske øvelser og klare fokus er dens styrke, fordi udgivelsen dermed bliver velegnet som grundlag for drøftelser i fagteam på skolerne og vejledere med flere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.509 andre er allerede tilmeldt