Corona
0   14

Dette skoleår: Elever i 5. - 8. klasse har haft 37 procents fjernundervisning

De mindste elever har modtaget mindst fjernundervisning, viser en opgørelse fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Hvor mange timer er eleverne blevet undervist på alternative måder - og altså ikke som almindelige klasseundervisning? Det spørgsmål har Lars Boje Mathiesen fra Ny Borgerlige stillet til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. 

"Opgørelsen bedes opdelt på klassetrin og inkludere oplysninger om, hvorvidt der har været tale om onlineundervisning eller undervisning under andre alternative forhold, f.eks. udeundervisning", står der i spørgsmålet. 

Artiklen fortsætter under banneret

Ministeriet har ikke opgjort, hvor mange skoler, som har benyttet muligheden for udeundervisning, men har som svar på spørgsmålet lavet tabeller over, hvor stor en procentdel eleverne har været fjernundervist i både skoleåret 2019/2020 og skoleåret 2020/2021. 

Kilde: Udvalgssvar fra Børne- og Undervisningsministeriet, som oplyser, at opgørelserne tager udgangspunkt i det antal undervisningstimer, der er angivet i folkeskolelovens §14b. På et skoleår skal undervisningstiden tilrettelægges således, at børnehaveklassen og 1.-3. klassetrin modtager mindst 1.110 timer, 4.-6. klassetrin modtager mindst 1.320 timer og 7.-9. klassetrin modtager 1.400 timer. Pauser indgår i den samlede undervisningstid. Det bemærkes, at der for børnehaveklassen og 1.-6. klassetrin er tale om et minimumsantal, hvorfor der er mulighed for, at eleverne modtager flere undervisningstimer på et skoleår end det ovenfor angivne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ