Anmeldelse Skønlitteratur
1   25

Peter Mouritzen snyder ikke på vægten

Peter Mouritzen viser igen-igen et sandt sprogligt overskud. Han er i absolut topform, og det er en fornøjelse at kaste øjnene i denne fine fortolkning af en klassisk bibelfortælling.

Den der snyder ...

Fakta


Titel
Den der snyder ...

Forfatter
Peter Mouritzen

Illustrator
Tom Kristensen

Pris
280

Sider
32

Serie
Bibelstærk

Forlag
Jensen & Dalgaard

 

Artiklen fortsætter under banneret

Billedbogen ”Den der snyder ...” i "Bibelstærk"-serien af Peter Mouritzen er nummer 15 i rækken af skæve og sjove historier fra Det Gamle Testamente. Bogen skulle være sidste (snøft) historie i serien, der startede i 2002. Denne gang har Tom Kristensen illustreret med fornem sans for de groteske figurer i den gode gamle historie om de to snydetampe Jakob og Laban.

Filuren Peter Mouritzen giver historien en yderst original drejning, leger underfundigt med den velkendte historie og skriver selv på den allerførste tekstside: "Historien foregår langt tilbage i tiden. Bibelen, der ellers er en gammel bog, var slet ikke skrevet. Først skulle historierne jo ske, før de kunne blive skrevet ned. Og historier skal være gode, men også lidt onde; ellers sker der jo ikke noget!"

”Den der snyder ...” handler om to snydetampe. Den ene hedder Jakob, og han snød sig til førstefødselsretten, da hans far Isak var blevet gammel og blind. Den anden snydetamp hedder Laban og sørger snedigt for at få sin ældste datter, Lea, gift før den smukke yngste datter, Rakel, som ellers var den, Jakob gik efter. Laban, den snydetamp, er bekendt med, at Jakob også har snydt (med førstefødselsretten), og det tørrer han Jakob om næsen med, og så samtykker den unge mand og tager syv års arbejde mere for Rakel. 14 år for de to døtre og seks år for at få sit eget kvæg, så da han efter 20 år rejser hjemad, er det som en rig mand med to koner, elleve børn og en masse kvæg.

På vejen hjem slås han en nat med Gud, men Jakob ender med at få Guds velsignelse, for i virkeligheden er han (Jakob, ikke Gud) bange for at møde storebror Esau. Men selv om Esau truer med en stor hær, da de endelig mødes, så er det fake. Han er også en snyder, og de to brødre bliver venner igen! ”Og det var der ingen, der var snydt med” – som sidste Peter Mouritzen-sætning lyder. Brodervenskab er ikke at foragte!

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.592 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.113 andre er allerede tilmeldt